Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Október 27. 09:37, csütörtök | Helyi önkormányzati

Megújulhat az alsógallai főutca

Megújulhat az alsógallai főutca

Egyebek mellett erről is döntöttek a képviselők a keddi rendkívüli közgyűlésen, emellett módosították az önkormányzati vagyonrendeletet, és visszatérítendő támogatást szavaztak meg az Utcai Szociális Segítők Egyesületének.

A testület arról döntött, hogy Európai Uniós forrásokra pályázik az alsógallai Táncsics Mihály út felújításához. Ennek megfelelően a képviselők arról is voksoltak, hogy az esetleges 400 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 47 millió forint önrészt biztosít a 2012-es költségvetésből. A vitában felvetődött a Tolnai úti kereszteződéstől a Táncsics út –Március 15. útig terjedő pályázati szakaszt az utóbbi út irányába meghosszabbítsák, de ennek a lehetőségét a közgyűlés a későbbiekben mérlegeli, mivel ehhez nagyobb önrész vállalási is szükséges. A beruházás megvalósításával a közlekedés biztonságosabb lesz a Táncsics úton, megoldódik a csapadékvíz elvezetése, rendezettebb lesz a környezet, ami azt is jelenti, hogy az ingatlanok értéke is emelkedhet. A testület a rugalmasabb és hatékonyabb gazdálkodás érdekében határozott a vagyonrendelet módosításáról. Eszerint a Gazdasági és Lakásügyi Bizottság az önkormányzati forgalomképes ingatlan és ingó vagyon vonatkozásában szélesebb értékhatár, 5-45 millió forint között gyakorolhatja a tulajdonosi és értékesítési jogokat. A közgyűlés 800 ezer forintos átmeneti, visszatérítendő támogatást szavazott meg az Utcai Szociális Segítők Egyesülete számára a téli krízisellátáshoz. A pénzből a szervezet úgynevezett krízisautót működtet a közvetlen életveszély elhárítására, teajáratot üzemeltet tizenhárom megállóval a város területén a hajléktalan emberek részére, illetve ebből az összegből tudja finanszírozni a téli hétvégi utcai szociális munkát. A visszafizetésre egy későbbi pályázati forrás biztosíthat fedezetet.

Címkék: alsógalla, uszse

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe