Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 08. 09:46, kedd | Helyi

Megújuló járdák Újvárosban

Megújuló járdák Újvárosban

Több mint száz méter hosszan újítják fel a járdaburkolatot az Aradi vértanúk terén Újvárosban

A közel nyolcmillió forintos beruházásnak köszönhetően újra biztonságos körülmények között közlekedhetnek a gyalogosok – hangsúlyozta Bereznai Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A napokban kezdődött munkálatok keretében a szakemberek először elbontják a meglévő töredezett, elöregedett burkolatot, majd ezt követően új aszfaltburkolatú járdát építenek, közel 110 méter hosszú szakaszon. A kivitelezés során elvégzik a meglévő támfalak javítását, valamint az érintett közműszerelvényeket is szintre emelik. A beruházás költsége megközelíti a 7,8 millió forintot, a felújítási munkálatokat a Geotech Kft. végezi a korábban megkötött keretszerződés alapján.

Mint ismeretes, Újvárosban közel 255 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák, parkok és játszóterek felújítására. A közeljövőben kezdődik az út teljes felületű aszfaltozása a Töhötöm vezér utcánál, ahol a Komáromi utca valamint a Győri út és a régi buszvégállomás közötti szakaszokat újítják fel 190 méter hosszan. Az elmúlt hónapokban már több, jelentős útfelújítás is megvalósult a városrészben: a Jedlik Ányos utca 27 millió forintos rekonstrukciója keretében a Dózsa György úti híd és a Mozdony utca közötti szakasz újult meg 260 méteren, valamint 211 méteren kiemelt szegélyt is építenek. Korszerűsítették a Vértes Agorája előtti buszmegállót és buszsávot is a Köztársaság útján, valamint a felújították a buszsávot a buszmegálló és a Szent Borbála tér között. A Győri úton a MÁV Szálló előtti úton 110 méter hosszúságban megerősített pályaszerkezetet építettek. A Huba vezér utca páros oldalán 162 méter hosszúságban újult meg a járda. További munkálatok várhatóak a Köztársaság út 39-40. előtt, az Esztergomi úton, a Béla Király körtér 22-24. és a 40-42. között és a Március 15. úton is, az Esztergomi úton pedig 178 méter hosszú járda kap térkőburkolatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya