Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 09. 09:29, kedd | Helyi

Megújult környezetben a Móra Óvodások

Megújult környezetben a Móra Óvodások

Elkészültek a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” című városfejlesztési projekten belül - KDOP-3.1.1/D1-13-k-2013-0001- a Móra Óvoda külső és belső fejlesztését is szolgáló munkálatok

Schmidt Csaba polgármester a helyszínentartott sajtótájékoztatót.
A polgármester elmondta: az Új Széchenyi terv keretében megújuló Május 1 Park szomszédságában lévő, patinás épület, a Móra Óvoda átépítése a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” projekt első megvalósult eleme, amely során az épület összes külső nyílászáróját korszerű, hőszigetelt kivitelűre cserélték és a teljes külső homlokzatot felújították – tudtuk meg Schmidt Csabától.
Bencsik János, országgyűlési képviselő az értékmegőrzést hangsúlyozta, utalva a bányász hagyományok egyik emblematikus épületeként nyilvántartott Móra Óvodára, és kiemelte a beruházás energetikai jelentőségét, amellyel az épület fűtési költségei lényegesen csökkennek majd.
A bejáratnál új lépcsőt és teraszburkolatot valamint akadálymentesített feljárót is készítettek, amelyhez egy emelő liftet is kiépítettek az épületnél. A belsőátalakítás során új mozgássérült WC-t alakítottak ki, valamint a korábbi mellékhelységek átépítésére is sor került az óvodában.
Homlokzati felújítást is végeztek, helyre állították az épület eredeti külső arculatát, valamint az energetikai korszerűsítés kapcsán az épülethez utólag hozzáépített bővítményi konyha részt külső hőszigetelő rendszerrel látták el.
A kivitelezést az EBP Építő Group Kft. végezte, akik a szerződés szerinti határidőre befejezték az épület rehabilitációját, így a 2014/15-ös nevelési évet már megújult környezetben kezdhették meg a gyermekek és pedagógusaik. A teljes épületrekonstrukció összköltsége 43.312.796 Forintba került, melyet pályázati támogatásból valósítottak meg.
Az akcióterületen a projekt részeként már zajlik a Május 1 park rehabilitációja, hamarosan elkezdődik a régi posta épületének teljeskörű felújítása, valamint több útszakasz megújul, és térfigyelő kamerarendszert is kiépítenek. A beruházás végeredményeként egy olyan komplex városrészi rehabilitáció valósulhat meg, mely egyaránt megoldást kínál városképi megújulási, közösségi, közszolgáltatási és infrastrukturális problémákra Óvárosban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya