Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Október 04. 08:51, szerda | Helyi

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

Idegenben szerezte meg a szezon első győzelmét a Tatai AC férfi kézilabda csapata. Izgalmas végjáték után 24-20-ra nyertünk az újonc Ajka ellen az NBI/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában, szombaton.

Tavaly az Ajka megnyerte az NBII Észak-Nyugati csoportját, a Tatai AC nyolcadik helyen zárt az NBI/B Nyugati csoportjában. Utoljára a 2013/14-es idényben játszott egymással bajnokit a két csapat, akkor ősszel idegenben, majd tavasszal Tatán is TAC siker született.

Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, a két csapat fej-fej mellett haladt. A tizedik percben 2-2, a huszadikban 5-5 volt az állás. A TAC stabilan védekezett, a kapuban Czérna Tibor állta útját a hazai támadásoknak. Elöl Kisék Bence és Schekk András irányított felváltva, a helyzetek megvoltak, de a hazaiak kapusa többnyire jól „olvasta” az első szándékból eldobott labdákat. Az egyébként sportszerű mérkőzésen, a félidő legvégén felforrósodott a hangulat, miután egy időntúli szabaddobásból Schekk András véletlenül fejen találta az egyik ajkai játékost. András piros lapot kapott, az első harminc perc pedig 10-10-es döntetlennel zárult.

Fordulás után egy darabig még felváltva vezettek a csapatok, a negyvenedik percben 15-14 volt „oda”, aztán 19-17-nél már nálunk volt az előny. A hazai csapat fáradni látszott, a TAC pedig eggyel feljebb kapcsolt. Leindításokra ugyan a játék ebben a szakaszában is sem nyílt sok lehetőség, támadóink azonban a korábbinál sokkal lendületesebben érkeztek meg a hazai hatos fal elé. A helyzeteket is jobban értékesítettük, a cserék jól szálltak be a játékba, így a végén 24-20-ra nyertünk és megszereztük első győzelmünket az idényben.

férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 3. forduló:
KK Ajka – Tatai AC 20-24 (10-10)
legjobb tatai góldobó: Kállai Martin 6

„Nem volt könnyű ellenfél az Ajka, összeszokott csapatként kézilabdáztak. Mi sokáig nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, így a második félidő közepéig szoros volt a meccs. Végül az döntött, hogy nekünk több egyforma képességű játékosunk van, így több variációt meg tudtunk játszani a végjátékban. Örülök a győzelemnek, főleg, hogy idegenben szereztük, de látni kell a hibákat is, hogy fejlődni tudjunk. Remélem, hogy ez a siker lendületet, önbizalmat ad a folytatáshoz” – mondta a találkozót követően Sibalin Jakab vezetőedző.

„Nagyon kellett ez a siker. Mindenképpen győzni szerettünk volna, és bár sokáig szoros volt az állás, végig az volt az érzésem, hogy nyerünk. Fizikailag bírtuk, nem voltak nagyobb hullámvölgyek, a találkozó utolsó szakaszában pedig még jobban rá tudtunk kapcsolni, koncentráltabban kézilabdáztunk. Czérna Tibi nagyon jól védett, a védelem is hozta magát, elöl ugyan szerezhettünk volna több gólt is, de végül biztos előnnyel zártuk a találkozót” – tette hozzá a mérkőzésen 6 gólt szerző Kállai Martin.

NBI/B, ifjúsági bajnokság, 3. forduló:

Várpalota – Tatai AC 30-24 (16-12)

legjobb tatai góldobó: Csics Bendegúz 8, Véber Krisztián 6

„Voltak biztató jelek, de azt is látni kellett, hogy csak akkor voltunk meccsben, amikor betartottuk a megbeszélteket. A csapat összatételéből adódóan nekünk a figurális játékot kell játszanunk, a védők elleni egy az egyben szituációkat fel kell vállalni. Hétről hétre, lépésről lépésre javul a játékunk, de egyelőre még ez is kevés. Ezen a szinten már több kell, mindenkinek fel kell nőnie a feladathoz. Persze a lelkesedés önmagában kevés, sok a hiányosságunk, edzéseken sokszor olyan alapdolgokat kell elmagyarázni, megtanítani, amelyeket már gyerekkorban el kellett volna sajátítani, mostanra pedig készség szinten kellene tudni. De megyünk előre, a sok munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét” – értékelt a lefújás után Márton Ádám, a fiatalok edzője.

„Jobb volt, mint eddig, gyakorlatilag végig partiban voltunk az ellenféllel, sőt, szerintem ez egy nyerhető meccs volt. A kapusunk jól védett, kevesebb volt a technikai hiba és a játékok is gyakran végig tudtak menni. Még több agresszivitás és vállalkozókedv kell, és akkor az ilyen találkozókon valós győzelmi esélyünk lehet. Úgy érzem, a találkozó legvégén érkeztünk meg igazán az idei bajnokságba, azt a tüzet, lelkesedést kell továbbvinnünk ” – fűzte hozzá Csics Bendegúz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya