Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 28. 16:04, kedd | Belföld
Forrás: ügyészség

Megverték a pultost, mert sokallták a számlát – vádemelés egy anya és lánya ellen

Megverték a pultost, mert sokallták a számlát – vádemelés egy anya és lánya ellen

A két nő ütötte és rugdosta a presszó pultosát. Az ügyészség most vádemelést javasol az ügyükben.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 43 éves kecskeméti nő és 22 éves lánya ellen, akik 2016 december végén egy kecskeméti presszóban megverték a pultos nőt és testvérét, valamint egyikük a berendezést is megrongálta azért, mert sokallták a számlát.

A 43 éves kecskeméti nő a lányával együtt 2016. december 22-én délután egy kecskeméti presszóban italozott. Este 7 óra körül kérték a számlát, de sokallták az összeget, ezért szóváltásba keveredtek a pultossal. A konfliktus odáig fajult, hogy az anya ököllel arcon ütötte a pultost, majd a lányával többször megütötték és testszerte megrúgták. Ekkor a pultos védelmére kelt a presszóban tartózkodó lánytestvére, de a garázda anya és lánya őt is megverték. Távozáskor a lány a bejárati ajtó üvegét berúgta, valamint a raktár ajtaját megrongálta, amivel közel 24 ezer forint kárt okozott.
A bántalmazás miatt a pultos nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ami miatt kérte a vádlottak megbüntetését. A pultos testvére szintén könnyebben sérült, de ő nem terjesztett elő magánindítványt a bántalmazóival szemben.

A szabadlábon védekező vádlottakat az ügyészség garázdaság vétségén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére