Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Április 12. 09:43, kedd | Helyi

Megyei döntőben az Aranycsapat

Megyei döntőben az Aranycsapat

Három kisfaludy-s csapat is beverekedte magát a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő területi fordulójába, melynek csütörtökön a környei Művelődési Ház adott otthont.

Mellettük még hét formáció versengett a továbbjutásért, a diákok kömlődi, szomódi, tarjáni és tatai iskolákból érkeztek.
Nemcsak a környei, de a területi fordulóban résztvevő további általános iskolák kisdiákjai is húsz esztendeje gyűjtögetik a mérföldeket a töretlen népszerűségnek örvendő országos mesevetélkedő különböző állomásai során – hangzott el a területi forduló kezdetén Hajmáné Kalocsai Éva szervezőtől, aki lehet, hogy két évtizede azoknak a kisdiákoknak kívánt nemes versengést, akik ma már az asztaloknál izgatottan készülődő gyerekek anyukái, apukái.
A vetélkedőn való részvétel és a fordulókról fordulókra előrehaladás a hétmérföldes csizmában, alapos felkészültséget kíván a gyerekektől, hiszen minden következő állomásra újabb meséket kell magukba szívniuk, miközben a korábbiakra vonatkozóan is érkeznek kérdések, feladatok.
Csütörtökön már tíz magyar mese kapcsán adtak számot tudásukról, felkészültségükről, természetesen mesébe illően. A boszorkány ugyanis rút átkot szórt a mesehősökre, akik elfelejtették, kik is valójában. A gyerekek először segítettek felidézni, hogy a leírásban szereplők melyik mesék hősei, majd képzelt fotó alapján gyűjtötték össze a mesékben felbukkanó tárgyakat, élőlényeket, helyszíneket, bolondos állítások közül válogatták ki az igazakat, keresztrejtvényt fejtettek, villámkérdésekre válaszoltak, s még számos olyan feladat várt rájuk, melyek megoldásánál a legapróbb részletek is fontos mérföldeket jelentettek.
A gyerekek felkészültségét, a verseny izgalmát jelzi, hogy – hangzott el az eredményhirdetés során – a tizedik helyen záró csapat csupán 13,5 ponttal gyűjtött kevesebbet az első helyezettnél, s nem egyszer fél pont választotta el egymástól a csapatokat.
A megyei fordulóba, melyet április 21-én rendeznek meg Bábolnán, három együttes jutott tovább: harmadikként a 98 mérföldes távolságra jutó Mesés négyes (Tata), másodikként a szomódi Íriszek, akik 102 mérföldet teljesítettek, s elsőként a 104 mérföldes környei Aranycsapat, akiket Kubicza Mihályné készített fel a versenyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya