Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Szeptember 26. 00:00, szombat | Helyi

Megyei kiállítók a Magyar Kézműves Remekek között

Megyei kiállítók a Magyar Kézműves Remekek között

Évek óta nem volt példa arra, hogy a Magyar Kézműves Remekek között több megyei kiállító is szerepelt volna, 2015-ben azonban 3 pályázóból két kézműves munkáját is kiállításra érdemesnek minősítette a szakmai zsűri. Alkotásaik az OMÉK teljes ideje alatt szeptember 27-ig láthatók a Hungexpo „A” pavilon 204/a standján.

A két kiállító munkái a központi standon túl megtekinthetők a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara standján is. A KEMKIK hagyományteremtő céllal állított standot az OMÉK-on (A épület, 110-es sor) és a későbbiekben is szeretne bemutatkozási lehetőséget adni a megye kézműves vállalkozóinak.

A kiállításra érdemesnek ítélt mesterek; Zábráczki Dóra bőrdíszműves Tatabányáról és Bertáné Lőcsei Krisztina fazekas Nyergesújfaluról. Zábráczki Dóra „Pipacsok a búzamezőben” elnevezéssel egy bőr táskából, a hozzáillő övből és karkötőből álló kollekcióval pályázott, Bertáné Lőcsei Krisztina egy nagyméretű, áttört mintás tálak készített.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte: pályázat egyben a magyar vállalkozói kultúra, és a kézműipari szakma rangjának elismerését is szolgálja: ennek legfontosabb eszköze a címmel járó marketingtámogatás, bemutatkozási lehetőség.

Parragh László, az MKIK elnöke emlékeztetett arra, hogy a kamara 13. alkalommal rendezi meg a hagyományőrző vállalkozói kultúra, a kézműves szakma elismerését szolgáló ünnepséget. Az MKIK 2002-ben indította útjára a Magyar Kézműves Remek pályázatot. A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva.

A díjak száma nem korlátozott, a pályázók teljesítménye számít. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya