Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 24. 11:55, péntek | Helyi

Meteorológiai előrejelzések szerint téliesre fordul az időjárás

Meteorológiai előrejelzések szerint téliesre fordul az időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégére havazás éri el az országot.

Az ország egyes részein akár 20 centiméteres hóréteg is kialakulhat havazás és hófúvás következtében, továbbá helyenként ónos eső is várható. Eljött az ideje, hogy a télen szükséges óvintézkedéseket mindenki megtegye, különösen az, aki útra készül.

A téli közlekedés során csúszós, jeges utak, hótorlaszok, lezárt útszakaszok és csökkent látótávolság nehezítik a vezetést. Ha útnak indulnak, minden esetben tájékozódjanak az aktuális időjárási- és útviszonyokról és csak megfelelő műszaki állapotú, téli időjárásra felkészített gépjárművel tegyék. Hogy ez mit jelent? Helyezzenek el a járműben meleg ruhát, pokrócot, plusz üzemanyagot. A csomagtartóban legyen hólapát, hólánc, útszórásra való só, vagy homok. A mobiltelefonjukat indulás előtt mindig töltsék fel, vigyenek magukkal meleg italt termoszban és száraz élelmet.

Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal közlekedjenek. A tömegközlekedést választók számítsanak az esetleges késésekre és a megnövekedett várakozási időre. Az intenzív havazás kárt okozhat a közműellátásban, így otthonunkban is készülni kell, egy esetleges áramkimaradás lehetőségére.

Kérjük, hogy havazás, hóvihar esetén folyamatosan kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve a megyei igazgatóság honlapján közzétett információkat is.

A katasztrófavédelem folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot a kialakuló helyzetről. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya