Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 05. 06:08, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi lesz a bölcsődei korai fejlesztéssel?

Mi lesz a bölcsődei korai fejlesztéssel?

Nincs külön nevesítve sem a köznevelési törvényben, sem a költségvetésben, hogy a bölcsődék végezhetnek korai fejlesztést. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint nagy a baj - adta hírül az Inforádió.

Nem tudjuk, hogy január 1-től mi lesz a sérült gyerekekkel - a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Viktória azért mondta ezt az InfoRádiónak, mert a köznevelési törvényben már nem szerepel, hogy a bölcsődék végezhetnek korai fejlesztést.

Márpedig ha ez nem szerepel benne, akkor értelemszerűen nincs hozzá 'financiális láb' sem, ezért a költségvetési törvény sem nevesíti, ez pedig hatalmas probléma, ami több ezer gyereket érinthet - tette hozzá.

Korábban ezt a közoktatási törvény rendezte, így a mindenkori költségvetési törvényben kiegészítő normatív támogatást tudtak az intézmények igénybe venni a korai fejlesztést igénylő gyerekek után.

Szűcs Viktória azonban kiemelte: a köznevelési törvény vitájába ezúttal nem vonták be őket, így utólag szembesültek a problémával.

A szakszervezet szerint, ha eltűnik a sajátos nevelési igényű gyermekek korai fejlesztésére igényelhető normatív támogatás, az önkormányzatok nem tudják kigazdálkodni a szükséges pénzt. Egyeztetni szeretnének az oktatási államtitkársággal.

Az InfoRádió megkereste a tárcát a szakszervezet véleménye miatt, de eddig nem kaptak választ.

Címkék: bölcsőde, törvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.