Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Szeptember 10. 11:11, kedd | Helyi sport

Mi újság a vívók háza táján?

Mi újság a vívók háza táján?

Nem látványsportág, bár aki ott volt a budapesti vívó világbajnokság férfi csapat versenyén és látta nyerni a Boczkó-Imre-Rédli-Szényi párbajtőrcsapatot, annak nem ez a véleménye.

Plásztán Attilát, a TSC és az OMS-Tata vívószakosztályainak vezetőjét kérdeztük az elmúlt szezonról és a 2013/2014-es idényről.
Milyen eredményekkel zártátok a 2012/2013-as évet?
A TSC vívószakosztályában, Gnám Tamara ért el szép sikereket, talán nem volt olyan verseny, ahol ne lett volna döntős, az országos bajnokságban egyéniben az 5. helyen végzett, így meghívást kapott a korosztályos válogatottba, ahol egy hetet készülhetett augusztus végén a legjobbakkal. A tatabányai lányok párbajtőrcsapatának első debütálása is jól sikerült, a Szeles Dorottya, Halász Evelin, Gnám Tamara összeállítás, 16 csapat közül a 4. helyezést érték el az országos bajnokságon.
Tatán már hagyomány, hogy az egyesületünk is ad vívót a válogatottnak. Kun Anna is oszlopos tagja volt az EB-n a 4. helyen, a VB-n a 6. helyen végzett csapatnak. Egyéniben a junioroknál a 3. helyen , míg a felnőtt ranglistát a 8. helyen zárta, ami remek teljesítmény. Nagy Attilának a juniorok között szintén nem lehet oka panaszra, a ranglistán a 10. helyen várja az idei versenyeket. Kadetek között Esztergályos Patrik és Molnár Petra is bizonyított, mindketten bronzérmet szereztek, ami remek bemutatkozás a 20 éven aluliak mezőnyében. Molnár Petra idén az összetett versenyben ezüstérmesként búcsúzott az olimpici versenyektől és serdülő csapatban Dinga Katával, Dinga Annával és Kovács Évával bronzérmet szereztek. A legkisebbek is kitettek magukért az országos bajnokságon, Bödecs Pálma egyéniben 5. helyen, míg a törpici csapat: Bödecs Pálma, Tantmann Evelin, Dinga Laura szintén bronzéremnek örülhetett.
Diákolimpián az iskoláikat képviselve egyéni indulóként Tantmann Evelin második, Bödecs Pálma, Dinga Kata és Gnám Tamara harmadik helyen végeztek és a tatabányai leány csapat szintén bronzos lett a csapatversenyen.
Egyetemi bajnokságban is két érmet szereztünk Kátay Bence és Juhász Bence révén, a felnőtt párbajtőrcsapat az országos bajnokságon az ötödik helyen végzett, így elmondhatom, nagyon szép évet zártunk mind a hazai, mind a nemzetközi versenyeket tekintve.
Mi várható a 2013/2014-es idényben?
Augusztusban befejeződött az alapozás, most már a szakmai felkészítés folyik a versenyekre, amelyek már szeptember végétől indulnak. Tatabányán a lányok mellett, Kapui Bencétől várható jó teljesítmény gyermek korosztályban, köré szeretnénk Hegedűs Ferenc edző kollégámmal egy ütőképes csapatot felkészíteni az országos bajnokságra. A TSC-nél sok a fiatal, kezdő vívó, ami mindenképpen pozitív visszajelzése ennek a sportágnak a jövőjét tekintve.
Tatán is gőzerővel folyik a munka. Hegedűs Ferenc mellett Partali Csaba edzőkollégám irányítása mellett készülnek a fiatalok. A hónap végén lépnek pástra a kadetek és a juniorok, mindenki tudja a feladatát, tisztában van a képességieknek megfelelő elvárással. A célok így korosztályonként nyilván mások, kezdve a ranglistán történő pontgyűjtéstől a válogatottságig, akár kijutni a tavaszi korosztályos Európa bajnokságra, majd az azt követő Világbajnokságra.
Látunk-e Tatán vagy Tatabányán élőben vívást?
Október közepén Tatán rendezünk egy kétnapos felnőtt párbajtőr válogatót, ahol rajthoz áll többek között, a világbajnok felnőtt férfi párbajtőrcsapat is. Márciusban ugyancsak egy felnőtt kétnapos válogatót rendeznénk, amely pályázatának az elbírálásáról a héten kapunk értesítést. Tervezünk még a legkisebbeknek is egy házi rendezésű versenyt, ahol megmutathatják, hogy mit is tudnak, tanultak az elmúlt időszakban.

Várjuk mindkét egyesületbe a vívást szerető, megtanulni vágyó gyerkőcöket, Tatabányán és Tatán.

Információ Tatabányán: Plásztán Attila: 06(70)369-1906, Hegedűs Ferenc: 06(30)294-5435

Tatán: Plásztán Attila: 06(70)369-1906, Hegedűs Ferenc: 06(30)294-5435 és Partali Csaba: 06(20)399-6423

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.