Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 26. 14:05, csütörtök | Bulvár
Forrás: RedLemon/Infovárosok

Miamiig trükközte magát a magyar freestyle focista

Miamiig trükközte magát a magyar freestyle focista

Lélegzetelállító trükkökkel kápráztatták el a közönséget a hazai freestyle foci nagyágyúi.

A Red Bull Street Style selejtező köreinek 16 versenyzője ezúttal is olyan manővereket mutatott be, amelyeket még a futball legendás alakjai is biztosan irigykedve figyeltek volna.

Nem meglepő, hiszen a kiélezett párbajok tétje a döntőbe jutás volt, aminek helyszíne a napfényes Miami lesz. A naptejjel Szabados Ádám készülhet, hiszen november 16-án ő képviselheti majd Magyarországot a világdöntőn.

A hazai freestyle foci legjobbjai sorakoztak fel a budapesti rakparton, hogy elképesztő trükkökkel mérkőzzenek meg egymással. A Red Bull és a Freestyle Futball Magyarország (WFFA Hungary) közös szervezésében megvalósult Red Bull Street Style budapesti selejtező körei azokat a sportolókat várták, akik előzetesen egy online kvalifikációs videóval bizonyították, hogy ott a helyük a világ legjobbjai között. A beérkezett anyagokból végül 16 versenyző trükközte be magát a hazai bajnokságba, hogy összemérjék tudásukat a Miamiba vezető bajnoki útért. A szervezők azonban nem feledkeztek meg azokról sem, akik nem jutottak a legjobb játékosok közé, ők az úgynevezett „Best of the rest” körökben próbálhatták ki magukat és szerezhettek tapasztalatot a későbbiekre.

A három tagú nemzetközi zsűriben olyan elismert freestyle focisok ültek, mint a low air stílus mesterként ismert magyar legenda, Rocco, a jelenlegi háromszoros dán bajnok, Simon és a Superball világbajnokság évek óta kiemelkedő szereplője, Guzik. A profik végül Szabados Ádámot találták a legjobbnak, akinek így sikerült legyőznie a hatszoros magyar bajnok Hajagos Mátét.



„11 évvel ezelőtt lettem szerelmes a freestyle fociba, azóta pedig szinte minden szabadidőmet ez tölti ki. Bár sokan azt gondolják, hogy csupán dekázgatni kell egy labdával, ez a sport jóval több, a kreativitásról, egyediségről és folyamatos alkotásról szól. Ez az, ami számomra mindennap motivációt jelent” – árulta el Ádám, aki szerint a koncentráltsága mellett a győzelemhez a család és a párja helyszíni támogatása segítette. „Az elmúlt időszakban az edzések és a versenydrukk sok energiát kivett belőlem, így annyi biztos, hogy egy egyhetes pihenőt követően fogom csak belevetni magam a felkészülésbe. De természetesen ezalatt sem fogok tudni kikapcsolni, és biztos, hogy a legújabb trükkökön fogok gondolkozni”. A hazai bajnok azt is elmondta, Miamiba az aranyéremért utazik, és azért, hogy bemutassa, mi fán terem a magyar freestyle foci.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.