Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Május 04. 08:35, péntek | Helyi

Milliárdos beruházások és fejlesztések

Milliárdos beruházások és fejlesztések

A megyeszékhelyre ebben az esztendőben közel 3,5 milliárdos támogatás érkezik az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programból (GOP)

Mint ahogy elhangzott, a multinacionális cégek jelentős saját pénzügyi forrásaikat egészítik ki a vissza nem térítendő támogatási összegekkel, s így növelik termelőkapacitásukat, bővítik telephelyeiket és fejlesztik technológiájukat. A tájékoztatón kiemelték, hogy mindezek a milliárdos beruházások és fejlesztések nem csak a tatabányai, de a térségi foglalkoztatásra is jótékony hatással lesznek, tovább gyarapodhatnak a munkahelyek.

Schmidt Csaba elmondta, hogy az idei tatabányai pályázatok közül kiemelkedik Sanmina SCI Kft. ötmilliárdos fejlesztése, jelentős nagyságrendűnek ígérkezik az AGC Glass Hungary Kft. termelőkapacitás fejlesztése, s ugyancsak komolyabb támogatást kapott az FCI Connectors, a Henkel, az Impreglon. Megjegyezte, hogy 2010 után 204 gazdasági társaság kapott kisebb-nagyobb támogatást az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjából.

Bencsik János szerint a multinacionális tőkére a termelő gazdaságban van szüksége a magyar gazdaságnak, a közszolgáltatásoknál a multinacionális karakterű társaságok szerkezetének folyamatos és fokozatos átalakítására van szükség, növelni kell a hazai közösségi tulajdon részarányát.

Mindketten megerősítették, hogy a források felhasználásában kiemelt helyet kaptak a közép-, kis- és mikrovállalkozások is, amelyek így a helyi gazdaságélénkítés fontos szereplői lehetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya