Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2011. Augusztus 22. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdos bevételek adófizetés nélkül?

Milliárdos bevételek adófizetés nélkül?

Miközben a bankkártyás vásárlás a vevő számára ingyenes, addig a pénzintézetek az ilyen műveletek után éves szinten több milliárd forintot tesznek zsebre.

Ugyancsak milliárdos nagyságrendű a nemzetközi kártyatársaságokhoz befutó, a plasztiklapok használatából adódó díj nagysága.

A hab a tortán, hogy mivel ezek a társaságok a kártyás fizetéshez kapcsolódó adminisztratív feladataikat külföldi központjaikban végzik, a magyarországi kártyahasználat miatt keletkező bevételeik után itthon nem is kell adót fizetniük. A pénzintézetek elsősorban azáltal vihetik ki akadálytalanul és legálisan külföldre ezeket a pénzeket, hogy a hazai cégjog erre lehetőséget ad számukra.

Az egyik pénzintézet csupán képviseletet és „szervizirodát” működtet hazánkban, egy másik pedig tavaly október óta „fióktelepként” van jelen. Főleg az előbbi világcégnél szokatlan, hogy nem hozott létre magyarországi leányvállalatot, hiszen Budapestről irányítja a hat régiós országban zajló tevékenységét – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fizetés

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 18:09, kedd | Belföld

Több generáció köszönheti a lelkét Csukás Istvánnak

Több generáció köszönheti a lelkét Csukás Istvánnak - emlékezett a hétfőn elhunyt alkotóra Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója az M1 keddi műsorában.

2020. Február 25. 16:04, kedd | Belföld

Nem működik majd az útdíjfizetési szolgáltatás egy óráig

Nem lehet igénybe venni a megszokott útdíjfizetési szolgáltatásokat február 27-én, csütörtökön 22 és 23 óra között,

2020. Február 25. 15:01, kedd | Belföld

Felfüggesztették a börtönzsúfoltsági kártalanítások kifizetését

Június 15-ig nem fizethető ki börtönzsúfoltság miatt megítélt kártalanítás - döntött kedden az Országgyűlés.

2020. Február 25. 13:01, kedd | Belföld

Lényegesen több születés és kimagasló számú házasságkötés történt az év végén

Az előzetes adatok szerint 2019 decemberében a magyarországi élve születések száma 8,2 százalékkal nőtt, a halálozásoké 8,1 százalékkal mérséklődött 2018 azonos havi értékéhez képest,