Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2024. Január 07. 06:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Minden előzmény nélkül késelt meg egy nőt Budapesten

Minden előzmény nélkül késelt meg egy nőt Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfival szemben, aki 2022 szeptemberében, kábítószertől bódult állapotban, minden előzmény nélkül támadt rá egy XI. kerületi villamosmegállóban várakozó nőre.

A vádirat szerint a vádlott 2022 szeptemberében, a XI. kerület egy erdős városrészében élt, éjszakáit egy használaton kívüli nyaralóban töltötte, ahova a tulajdonos tudta nélkül költözött be.

2022. szeptember 16-án, este, a férfi a fenti nyaralóban kábítószert – ecstasy tablettát, valamint marihuánát – fogyasztott, majd ezt követően céltalanul sétált a környéken. Eközben figyelt fel az általa korábban nem ismert sértettre, aki munkából hazafelé tartva, egyedül gyalogolt a közeli villamosmegálló felé. A vádlott a nő után indult, és a megállóig követte őt. Miután a sértett a megállóban leült egy padra, a vádlott odalépett hozzá, majd minden előzmény nélkül elővett egy kést, és azzal a sértettre rátámadt, amelynek során többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén.

A támadás hatására a sértett hangosan kiabálni kezdett, a kezét felemelve védekezett, és próbálta ellökni magától a támadóját, amelynek során elesett. A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással, a földön fekvő sértettet még többször megszúrta. A nő továbbra is igyekezett kitérni a támadás elől, míg végül a kitartó védekezés hatására a vádlott felhagyott a támadással és elfutott.

A sértett a bántalmazás következtében számos könnyebb, szúrt, illetve vágott sérülést szenvedett, azonban a támadás módjára, eszközére, körülményeire tekintettel, a közvetlen életveszélyt okozó sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt, ennek elmaradása csak a sértett aktív védekezésének és kitérésének volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő késelőt életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 14:00, kedd | Kék hírek

Kiásta az iszapot a saját területén, megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét

Egy 65 éves ercsi lakos 2023 májusában az egyik zánkai, közvetlen Balaton-parti ingatlanon engedély nélkül gépi földmunkavégzést folytatott.

2024. Május 28. 10:32, kedd | Kék hírek

Fegyvereket és több ezer lőszert találtak egy albán férfinál Röszkénél

Géppisztolyokat, pisztolyokat és több ezer lőszert próbált meg Magyarországra csempészni egy albán férfi, az ügyészség indítványozta a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2024. Május 28. 08:06, kedd | Kék hírek

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták az utolsó áldozat holttestét

Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban