Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 12. 00:00, szombat | Helyi

Mobil kamerákkal az illegális szemetelés felszámolásáért

Mobil kamerákkal az illegális szemetelés felszámolásáért

Gépkocsiba szerelhető mobil térfigyelő rendszerrel veszi fel a harcot többek között az illegális szemetelőkkel szemben az önkormányzat.

A mobil kamerák egy hete álltak szolgálatba, és már két eljárás meg is indulhatott a segítségükkel.

Tatabánya önkormányzata a város terei, utcái tisztaságának megőrzését az egyik legfontosabb feladatának tekinti, ezért átfogó és célzott akciótervet készített annak érdekében, hogy Tatabánya újra rendezett lehessen. Két hulladékudvar is üzemel már a városban, és bevezették a lakótelepeken a házhoz menő - évente egyszer díjmentesen igénybe vehető - lomtalanítást is.

Sajnos még mindig sok a kidobott bútor, a hátrahagyott hulladék az utcákon. A probléma a város költségvetését is egyre inkább megterheli: az elmúlt évben közel 10 millió forintot költött az önkormányzat arra, hogy az illegális hulladékot elszállíttassa. Mindhiába, hiszen szinte már másnap ugyanaz a látvány fogadja a hulladéktárolók környékén az embereket.

Az elmúlt időszakban fokozott ellenőrzésbe kezdett ezért a közterület-felügyelet, de természetesen nem tudnak minden kuka mellé állítani valakit, márpedig csak tettenérés esetén vagy az elkövető kilétére utaló bizonyíték alapján lehet bírságot kiszabni.

A 98 kamerássá bővült városi térfigyelő rendszer is segíti a városrendészet munkáját, ám ahhoz, hogy valóban hatékonyak lehessenek, szükségesnek találta az önkormányzat a más megyeszékhelyeken már sikerrel alkalmazott gépkocsiba szerelhető mobil térfigyelő rendszer bevezetését Tatabányán is. Ezeknek a kameráknak a segítségével változtathatóak ugyanis a megfigyelési helyszínek, így az illegális szemetelők sosem tudhatják, hogy éppen mikor és hol érhetik őket tetten. Ez pedig nagy visszatartó erő is lehet számukra.

A következő egy hónapban szinte minden városrészben jelen lesz a két, mobil kamerával felszerelt autó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya