Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 13. 09:22, hétfő | Helyi
Forrás: tatabánya

Molnár Piroska kapta az Évgyűrű díjat

Molnár Piroska kapta az Évgyűrű díjat

Az elismerést Schmidt Csaba polgármester nyújtotta át a Szépkorúak Bálján a Jászai Mari Színház, Népházban.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta méltó módon ismeri el azon személyeknek, szervezeteknek a tevékenységét, akik érdemben befolyásolják a tatabányai idős korosztály, a nyugdíjas társadalom mindennapjait, segítik boldogulásukat, munkásságukkal kiemelkedően sokat tesznek a városban élő idős közösségek életminőségének javításáért. A Közgyűlés 291/2016. (XI. 24.) számú határozatával 2017-ben a lelkiismeretes, odaadó és tevékeny munkájáért a megtisztelő Évgyűrű Díjat Molnár Piroska részére adományozza.

Molnár Piroska 1963 és 1988 között a tatabányai Egyesített Kórházban dolgozott, elhivatottságára jellemző, hogy munkaidőn kívül is segítette az időskorú pszichiátriai betegeket, kapcsolatokat épített és segítő teameket hozott létre páciensei érdekében.

Ezt követően 2005-ig az Egyesített Szociális Intézményeknél a Területi Gondozás vezetőjeként alapította meg a Mentálhigiénés Klubot, megszervezte a Jelzőrendszeres Segítő Szolgálatot, az Idősek Gondozóházát, mindemellett módszertani munkát is végzett. Hatékonyan képviselte az időskorúak érdekeit; szakmai tapasztalatait, ismereteit kamatoztatva részt vett az ellátó rendszer fejlesztésében.

1993-ban alapító tagként hetedmagával létrehozta a jelenleg is működő Tatabánya Város Időskorúak Gondozásáért Alapítványt, amelynek jelenleg is aktív segítője. Alapítványi tevékenysége kiemelkedő és példaértékű. A város évekig működő S.O.S. telefonos segélyvonalán önkéntesként vállalt szolgálatot, vigaszt nyújtva a rászorulóknak.

Jelenleg is aktívan dolgozik a Vöröskeresztnél, segíti az időseket, felkarolva a pszichiátriai és szenvedélybetegeket. Adományokat gyűjt, csomagokat visz a kórházi kezelésre szoruló egyedülállóknak, képviseli a városban élő idős emberek érdekeit, önkéntesként számos programot szervez számukra, támogatja az időseket ellátó intézményeket.

Ha valakire, akkor rá nagyon igaz az „életen át tartó tanulás”, hiszen az elmúlt évtizedekben folyamatosan képezte magát annak érdekében, hogy segítő tevékenységét még eredményesebben végezhesse. A városban ma sincs olyan karitatív megmozdulás, kezdeményezés, ahol ne találkoznánk vele szervezőként, önkéntesként vagy érdeklődőként.

Molnár Piroska nyitott, társai iránt mindig figyelmes, segítőkész, aktív és kreatív egyéniség, a hozzá fordulóknak mindig segítő kezet nyújt.

Közösségünk szeretett és nagy megbecsülésnek örvendő tagja méltán vívta ki hát Tatabánya Megyei Jogú Város kitüntetését, amely egy több mint fél évszázados értékteremtő és példaértékű munka elismerése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya