Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 13. 12:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: vissza kellene vonni a kínai orvoslást engedélyező módosítást

MSZP: vissza kellene vonni a kínai orvoslást engedélyező módosítást

Az MSZP szerint vissza kell vonni azt a parlamentben hétfőn elfogadott módosító javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy a hagyományos kínai orvoslást végzők Magyarországon praktizáljanak.

Erről Havas Szófia, a szocialisták egészségügyi szakpolitikusa beszélt pénteken sajtótájékoztatón.
Elmondta, a fideszes képviselők javaslatára elfogadott módosító indítvány alapján a gyógyító tevékenység megkezdésének nem lenne feltétele a hagyományos kínai orvoslást végzők szakképesítését igazoló bizonyítvány magyarországi elismerése. Mindössze azt szabnák feltételül, hogy a kínai orvosok hazájukban ne álljanak az egészségügyi tevékenység gyakorlását kizáró vagy büntetőjogi intézkedés hatálya alatt.
Az MSZP-s politikus szerint ez ellentétes az európai normákkal, és kizárja a gyógyítók ellenőrzését.
Hozzátette: a módosítás mögött csak a kritikus magyarországi orvoshiány állhat, amire a Fidesz azt a megoldást találta, hogy "kínai orvosokat hoznak ide a jól képzett magyar orvosok helyett".
Véleménye szerint az egészségügyben kialakult állapotok miatt Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak le kellene mondania. Egyúttal sürgette, hogy a szerinte indokolatlan, nem előkészített módosító javaslatot még az egészségügyi salátatörvény jövő heti zárószavazás előtt vonják vissza.
A Fidesz három orvos képviselője – Bene Ildikó, Hollósi Antal Gábor és Kovács József – azzal indokolta javaslatát, hogy a magyar felsőoktatásban nem lehet elsajátítani a hagyományos kínai gyógymódokat, így a külföldön szerzett oklevél sem ismerhető el, a hagyományos kínai orvoslást végző szakemberek pedig ez idáig nem praktizálhattak önállóan.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár