Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Szeptember 26. 09:09, kedd | Helyi

Nagy küzdelem a füredi fiatalok ellen

Nagy küzdelem a füredi fiatalok ellen

20-19-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Balatonfüred U20-as együttese ellen az NBI/B Nyugati csoportjának második fordulójában, vasárnap. A TAC a jövő héten az Ajka ellen javíthat idegenben.

Tavaly ősszel Tatán a TAC nyert 28-22-re, tavasszal viszont visszavágtak a füredi fiatalok és 30-25-re ők győztek. A bajnokság végén a Tatai AC a nyolcadik, a Balatonfüred U23 a hetedik helyen végzett.

Erős kerettel érkeztek a vendégek, a füredi fiatalok közül többen a szombati, Tatabánya elleni győztes NBI-es meccsen is szerepet kaptak. Az már az első pillanatokban látszott, hogy támadásban középen nagyon nehéz dolga lesz a TAC-nak, hiszen négy, közel kétméteres füredi fiatal magasodott a vendégfalban. Maradtak a gyors keresztmozgások és a lendületes támadásvezetések, ezzel próbáltuk széthúzni a füredi védőket.
Váltakozó sikerrel küzdöttek egymással a csapatok, főleg a védelmek jeleskedtek. A tizedik percben 3-3, a huszadikban 6-6 volt az állás. A félidő végül 10-9-es füredi vezetéssel zárult.

A második harminc percben is az elsőhöz hasonló játékot láthattak a nézők. Szoros volt az állás, alig esett gól. 19-18-as vezetésünknél több lehetőség is adódott a kétgólos előny megszerzésére, de a helyzetek kimaradtak, és a Füred 20-19-re fordított. Támadhattunk az egyenlítésért, de a Kállai Martin elleni szabálytalanság és belül védekezés után elmaradt a büntető, az utolsó lövésünket pedig blokkolták a vendégek.

férfi NBI/B, Nyugati csoport, 2. forduló:
Tatai AC – Balatonfüred U20 19-20 (9-10)
legjobb tatai góldobók: Venczel Attila, Győrffi Márió 4-4

„Egy jó erőben lévő, felkészült ellenfél ellen játszottunk. Futásban sikerült felvenni velük a versenyt, sőt, megvoltak a helyzeteink is. Ennyi ziccert azonban nem lehet büntetlenül kihagyni, így hiába volt jó a védekezésünk, egy végletekig kiélezett csatában alulmaradtunk. Jól küzdöttünk, jó meccs volt, a jobb helyzetkihasználás döntött” – mondta lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Mindenki küzdött, odatette magát. A ziccereket be kellett volna lőni, és akkor meglett volna a győzelem. Sajnos, nekem is volt elrontott dobásom, de amikor a mester pályára küldött, igyekeztem megfelelni az elvárásoknak, dolgozott bennem a bizonyítási vágy” – tette hozzá Venczel Attila.

NBI/B, Nyugati csoport, ifjúságiak:
Tatai AC – Alba-Máv Előre 23-32 (13-18)
legjobb tatai góldobók: Csics Bendegúz, Steczina Milán 6-6

„Az első félidő utolsó harmadáig betartottuk a megbeszélteket és sikerült döntetlen körül tartani az eredményt. Szünet előtt aztán többször belehibáztunk, a vendégek pedig elléptek öt góllal. A második harminc perc is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, így végül nagyobb lett a különbség. Sajnos a találkozón kihagytunk 8-10 tiszta ziccert, benne két büntetőt, így azt kell mondjam, hogy volt esélyünk a szorosabb eredményre. De láttam biztató jeleket, voltak jó periódusaink, ahol összeszedetten játszottuk. Egy kis lépést tettünk előre, ezt kell folytatni” – értékelt Márton Ádám, az ifjúsági csapat edzője.

„Jól kezdtük a mérkőzést, a figurák többnyire bejöttek, vezettünk, illetve iksz körül volt az eredmény. Aztán Milánra elkezdtek kicsit jobban figyelni, és egy-két technikai hiba is becsúszott, így a félidőt már az ellenfél zárta előnnyel. A második félidőben sajnos nem tudtunk fordítani, de úgy érzem, a múlt héthez képest így is egy fokkal jobb teljesítményt nyújtottunk” – tette hozzá Csics Bendegúz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya