Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 09. 14:09, hétfő | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Napokig módszeresen gyilkolt - ügyvédje nem lát rajta semmi furcsát

Napokig módszeresen gyilkolt - ügyvédje nem lát rajta semmi furcsát

A négy hozzátartozója meggyilkolásával gyanúsított kulcsi férfi kirendelt ügyvédje teljesen normális embernek ismerte meg védencét.

"Beszélgetésünk során normális személyiségű embernek tűnt, a szó hétköznapi értelmében. Olyan embernek ismertem meg, akivel bármilyen témáról akár órákig lehetne beszélgetni. És közben az ember soha nem jönne rá, mit követett el valójában. Egyszóval, nem mennék át az utca túloldalára, ha jönne velem szemben" - mondta Hortobágyi Tibor vasárnap az MTI-nek a gyanúsítottról.

Az ügyvéd közlése szerint a büntető törvénykönyv rendelkezései alapján emberölés minősített esete áll fenn, amelyet a gyanú szerint több emberen különös kegyetlenséggel követett el védence. Úgy vélekedett, hogy ezért 10-20 évig, illetve életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Azt azonban megjegyezte, elmeorvosi vizsgálatra biztosan szükség lesz, hogy tisztázódjon, a gyanúsított a cselekmények elkövetésekor beszámítható volt-e. "Amennyiben nem volt beszámítható, akkor kóros elmeállapota miatt nem lehet majd büntetni, és kényszergyógykezelést kell elrendelni" - tette hozzá.

Az ügyvéd az okokról kifejtette, azokat nehéz lesz megállapítani. Védence gyermekkori tragédiára nem emlékszik, amely esetleg ilyen cselekedeteket váltott volna ki belőle. A férfi úgy tájékoztatta őt, hogy soha életében semmilyen gyógyszert, sőt C-vitamint sem szedett. Kábítószereket soha nem próbált ki, "távoli viszonyban volt az alkohollal is". Hortobágyi Tibor arról nem tudott nyilatkozni, hogy a házkutatás alkalmával találtak-e bármiféle tudatmódosító szert a családi házban.

A gyilkossággal gyanúsított Horváth Csanád Jutast a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai pénteken fogták el a Fejér megyei településen. Előzőleg egy vérző ember kért segítséget a szomszédoktól. A TEK munkatársai a házból elmenekült gyanúsítottat egy közeli bozótos területen fogták el. A férfi nem tanúsított ellenállást.

A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, a családtagokat más-más időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg. Az első támadás 34 éves bátyját érte, még szerdán délután, őt több késszúrással ölte meg. Nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. Előbb 87 éves nagyapját, majd 83 éves nagyanyját szúrta meg többször egy disznóölő késsel.

A többi családtaggal pénteken, áramütéssel akart végezni. Mivel ez nem sikerült, késsel támadt 36 éves nővérére, akit súlyosan megsebesített. A nő kiabálására a szülők odasiettek, ekkor a férfi a 60 éves apját egy bozótvágóval és egy másik késsel megölte. Ugyanezen eszközökkel 63 éves anyját életveszélyesen megsebesítette. A nővér 56 éves barátja sietett a család segítségére, akit szintén súlyosan megsebzett.

A gyanúsított a pénteki kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

A Székesfehérvári Törvényszék vasárnap elrendelte a gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatását.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.