Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 28. 10:55, szerda | Helyi

NAV tájékoztató

NAV tájékoztató

Társasági adó visszaigénylése

Mivel május 31-e hétvégére esik, június 2-ig kell a legtöbb gazdálkodó szervezetnek a 2013. évi adatok alapján elkészített társaságiadó-bevallást beadnia.
A társaságiadó-bevallások adatainak feldolgozásával az adózó adófolyószámlájának társasági adó adónemében az egyenleg a következőképpen alakulhat:
-az előző évi bevallás alapján előírt adóelőlegek és a kiegészítési kötelezettség adatai, valamint az éves adókülönbözete pozitív előjelű, ami fizetési kötelezettséget jelent.
-az előző évi bevallás alapján előírt adóelőlegek és a kiegészítési kötelezettség adatai, valamint az éves adókülönbözete negatív előjelű, ami visszaigénylést jelent.
A megállapított különbözetet 2014. június 2-ig kell bevallani és megfizetni az érintetteknek, illetve a kiutalásra nyitva álló határidő is ettől az időponttól kezdődik meg.
A túlfizetés visszaigénylése, más számlára történő átvezettetése a 17-es számú „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” nyomtatvány benyújtásával kezdeményezhető.
Ha a 17-es számú nyomtatványt június 2. előtt nyújtják be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, a kérelmet csak a benyújtási határidő után bírálják el, az utalás és az átvezetés kezdő időpontja az előzőekben leírtak szerint módosul.
Ha az adózó, az adott évben a jogszabálynak megfelelően bevallott előlegek és a december 20-áig bevallott kiegészítési kötelezettségnél nagyobb összeget fizetett be a társasági adóra, akkor a különbözet túlfizetésnek minősül. Ebben az esetben az előlegként vagy kiegészítésként bevallott összegen felüli összeg – folyószámlán kimutatott túlfizetés – az adózónak az adóévet követő év május 31-e előtt is kiutalható vagy átvezethető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya