Városlista
2019. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2017. Május 23. 09:16, kedd | Helyi

Négy érem a hétvégi párbajtőr válogatón

Négy érem a hétvégi párbajtőr válogatón

Kun Anna duplázott

Tata látta vendégül szombaton és vasárnap a párbajtőrözőket. Felnőtt női és férfi párbajtőr dupla világbajnoki válogatót rendezett az OMS-Tata vívóklubja. A kétnapos versenyen most a hölgyek vitték a prímet a tatai és tatabányai vívók közül.
Szombaton a férfiaknál Esztergályos Patrik OMS-Tata 1510-re kapott ki a nyolc közé jutásért, így a 13. helyen végzett. Délután a hölgyek léptek pástra, ahol tatai Kun Anna remek vívással jutott a legjobb négy közé, itt hosszabbításban egy tussal kapott ki a BHSE színeiben induló Budai Dorinától, így Anna bronzéremmel zárta az első versenynapot. Remekül teljesített a 2002-es születésű Büki Lili OMS-Tata, aki rendkívül magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe, ahol az Olimpiai Bajnok Szász-Kovács Emese várt rá és nyerte az asszót 15/6-ra, de a fiatal vívó teljesítménye így is kimagasló.
A vasárnapi folytatásban ismét a lányok brillíroztak. Kun Anna az első, a TSC-s Gnám Tamara a 4. helyről várta a folytatást a veretlen csoportkör után. Mindketten végiggyalogoltak a mezőnyön és jutottak a legjobb négy közé, ahol egy más ellen léptek pástra és nyer Anna 15/9-re. Az aranyéremért Szász-Kovács Emese következett, aki szintén duplázott és nyerte meg a válogató második napját is. Vasárnapra egy fényesen csillogó ezüst került Kun Anna és egy remek bronz Gnám Tamara nyakába.
Edzők: Plásztán Attila, Partali Csaba, Juhász Bence

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 00:00, hétfő | Helyi

Suzuki: Az autózás jövője

A hazai autóipar a világpiaci trendekhez igazodva nagy lépésekkel halad az energiahatékony közúti járművek használata felé.

2019. Október 20. 00:00, vasárnap | Helyi

Őszi filmnapok

2019. október 28., november 4., 18. és 25. – Tatabánya, A Vértes Agorája

2019. Október 19. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A gombák ezért egészségesek

2019. Október 18. 09:27, péntek | Helyi

Négymilliárdos telefonbiznisz

Majdnem négymilliárd forint áfát csalt el az a mobiltelefon-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, amit a napokban négynapos nemzetközi akcióban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).