Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 26. 09:16, kedd | Helyi sport

Négy város tornáján a Kodály-kézisek!

Négy város tornáján a Kodály-kézisek!

A közelmúltban a szlovákiai Povazská Bystricán, a hagyományos Négy város tornája elnevezésű nemzetközi kézilabdatorna első állomásán vettek részt a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola 6. és 8. osztályos fiú kézilabdázói.
A házigazda, Povazská Bystrica, valamint a csehországi Zubri és az osztrák West Wien együttese voltak a Kodály-iskola fiataljainak ellenfelei. A tornára sajnos igen kis létszámmal tudtak elutazni a tatabányai gyerekek, hiszen példátlan betegség-, illetve sérüléshullám söpört végig a csapaton, így a hatodikosok 9, míg a nyolcadik osztályosok mindösszesen 11 fővel versenyeztek. Mindkét évfolyam kapus nélkül érkezett a viadalra, de a „vészkapusok” a körülményekhez képest jól oldották meg feladatukat.
A fiatalabbak szinte csere nélkül játszották végig a mérkőzéseket, így a jó képességű West Wien és a cseh Zubri ellen nem tudták tartani a lépést a kodályos fiúk, vereséggel zárták mindkét összecsapást. Az utolsó mérkőzésen az első két meccsüket szintén elbukó hazaiak vártak a fiúkra. Végre határozottan védekeztek a srácok, és bár kevesebb gólt szereztek, mint az első két meccsen, de a hatékony hátsó alakzat ezúttal is –mint ezelőtt sok esetben - meghozta a sikert. A 9 kapott gól magáért beszél, ezzel a győzelemmel az első forduló után a harmadik helyen áll a Kodály.
A nyolcadikosok mérlege is hasonlóan alakult ezen a tornán, az ellenfelek felőrölték játékosaikat fizikailag, sokszor sajnos a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, így hiába küzdöttek becsülettel, ők is két vereséggel és 1 győzelemmel zárták a napot. Elkeseredésre semmi ok, hiszen tavasszal jön a visszavágó, és remélhetőleg teljes létszám áll majd Horváth Árpád edző rendelkezésére, úgy pedig van esély a javításra.

Eredmények és csapattagok:

6.osztály:
Kodály – West Wien 19:23,
Kodály – Zubri 17:22,
Kodály – Povazská Bystrica 14:9
Pongrácz Martin, Árendás Bence, Zovits Zalán, Gyurmánczi Dániel, Stadtmüller Balázs, Papp Domonkos, Kádár Kevin, Nagy Mihály, Barna László

8. osztály:
Kodály – West Wien 20:19,
Kodály – Zubri 17:24,
Kodály – Povazská Bystrica 11:16
Balogh Marcell, Gulyás Gergő, Kővári Tamás, Pongrácz Patrik, Vertényi Kristóf, Cutura Dárió, Bodnár Krisztián, Tóbiás Olivér, Kiss Soma, Horváth Milán, Gyurmánczi Ádám
Mindkét gárda ezdője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára