Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2012. Január 02. 13:54, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu - Ballai Attila

Nem félnek senkitől

Nem félnek senkitől

Két hét múlva, január 16-án megkezdődik Szerbiában a férfi kézilabda Európa-bajnokság.

A magyar válogatott a legnehezebb csoportban, Újvidéken időrendben Oroszországgal, Spanyolországgal és Franciaországgal küzd a továbbjutásért.

Utóbbi nemzet csapata a sportág történetében elsőként védi egyszerre az olimpiai, a világ- és a kontinensbajnoki címet, ezért több okból is érdemes megszívlelni Claude Onesta szövetségi kapitány nyilatkozatát, amelyet abból az alkalomból adott az európai szövetség, az EHF honlapjának, hogy együttese január 2-án, hétfőn megkezdte az Eb-felkészülést.

– Capbretonban az első néhány nap fizikai terheléssel telik, napról napra növeljük majd a labdás edzések számát. Január 10-én és 12-én kétszer játszunk Norvégiával, majd 14-én érkezünk meg Újvidékre. Tehát nagyon rövid felkészülés vár ránk, melynek során arra különösen ügyelnünk kell, hogy elkerüljük a sérüléseket – adta meg a felütést Onesta.

Tekintve, hogy a magyar válogatott már az ünnep előtt négy résztvevős nemzetközi tornán szerepelt Szlovákiában, a francia előmunkálatok valóban elnagyoltnak tűnnek kissé, de e páratlan képességű alakulat ezt a luxust is megengedheti magának, hiszen a viadaloknak nem az elején, hanem a végén vívja meghatározó mérkőzéseit. Ennek igazolásaként emlékezhetünk rá, hogy két éve, az ausztriai Eb nyitányán épp a mi válogatottunk csípett el szenzációs, 29-29-es döntetlent a franciákkal szemben, csakhogy ezt követően a magyar válogatott két sima vereséggel kiesett, a francia pedig a hajrára csúcsformába lendülve megnyerte az Eb-t.

Efféle ingadozás egyáltalán nem egyedi Karabaticéknál, Onesta az Eb-csoportellenfelek kapcsán is óvatos derűlátással mondta: „Egyszerre igaz, hogy nem félünk senkitől, de mindenkitől tartunk. A szlovákok elleni, legutóbbi barátságos mérkőzések is megmutatták, ha nem vesszük igazán komolyan a riválisunkat, és az ebből képes előnyt kovácsolni, bajba is kerülhetünk. Nem vagyunk legyőzhetetlenek! Eb-csoportunkban ráadásul mindenki nagyon erős és tapasztalt, a spanyolok, az oroszok és a magyarok is. Mégis le kell győznünk őket, hogy a maximális pontszámot vihessük be a középdöntőbe.”

Pedig ha valahol el lehet kapni a földkerekség legjobbjait, akkor nem vitás, hogy az aktuális torna elején. Jellemző, hogy két éve, Bécsújhelyen is mindössze 74-73-as gólkülönbséggel evickéltek túl az első kör három összecsapásukon, hogy aztán az elődöntőben már nyolc góllal intézzék el Izlandot, a fináléban pedig néggyel a horvátokat. A tavalyi svédországi vb-n együttesünk a középdöntőben akadt össze a „kékekkel”, és felfelé ívelő formájukat fájdalmasan visszatükrözte a 37-24-es tarolás. Újvidéken az utolsó csoportmeccsen jön létre a randevú – remélhetőleg még elég korán ahhoz, hogy legyen némi esélyünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 13:37, szerda | Sport

Kalmár Zsolt: a hosszú távú karrierem szempontjából jó döntést hoztam

Kalmár Zsolt, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Fehérvár FC válogatott játékosa szerint a hosszú távú karrierje szempontjából jól döntött, hogy ismét megoperáltatta a térdét.

2024. Február 20. 14:58, kedd | Sport

Meddig lehet “szimulálni”? tótbalázzsal beszélgettünk a 2024-es tervekről

tótbalázs és a szerkesztő Hajóka gondolatai a 2024-es raliévaddal kapcsoltban…

2024. Február 20. 14:55, kedd | Sport

Olaszország után Spanyolország következik

Több előfutamon a TOP5-be való kerülésért versenyzett a hétvégén Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series 3. fordulójában a Forza Racing színeiben, majd Spanyolország felé vette az irányt.

2024. Február 18. 10:27, vasárnap | Sport

Hanga Ádám csapata nyerte a Szerb Kupát

Hanga Ádám csapata, a Crvena zvezda 85-79-re legyőzte a Partizan Beograd együttesét a férfi kosárlabda Szerb Kupa szombat esti döntőjében.