Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. November 30. 10:15, szerda | Helyi

Nem ment a mumus ellen

Nem ment a mumus ellen

25-23-as vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Csurgó U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 10.fordulójában, vasárnap.

A Somogy megyeiek ellen nem megy idegenben a TAC-nak, utoljára 2014 tavaszán nyertünk ellenük Csurgón. A csurgói fiatalok kezdték jobban a találkozót, elsősorban gyors indításgólokkal hamar jelentős előnyre tettek szert. A 10. percben 5-1-re vezettek, a huszadikban pedig már 10-3 volt oda. Leginkább a technikai hibák és a támadásokból elvesztett labdák miatt nőtt a hazai vezetés, a fekete-fehérek időkérés után sem tudtak teljesen felpörögni. A félidő utolsó harmadában aztán TAC elkezdett pontosabban kézilabdázni, a védelem feljavult és elöl is egyre gyakrabban sikerült bevenni a hazaiak kapuját. Az első játékrész végén 11-8-as csurgói előnnyel vonulhattak a csapatok.
Fordulás után folytatta a felzárkózást a Tatai AC, a negyvenedik percben 14-13-ra jöttek fel a fekete-fehérek. Az egyenlítés azonban nem sikerült, pedig 15-14-nél és 16-15-nél is támadhattunk az ikszért. A döntő helyzetekben azonban hibáztunk, a Csurgó viszont belőtt kettőt, így előbb 18-15, majd az ötvenedik percben már 24-19 volt a javukra. Ami nálunk kimaradt, az a túloldalon bement, jellemző módon szinte minden lecsorgó, kapusról kipattanó labda a csurgói játékosokhoz került, akik általában éltek is a lehetőséggel. A végén még megpróbáltunk egy 3+3-at védekezni, de ez már csak a különbség csökkentésére volt elég.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 10. forduló:
Csurgó U23 – Tatai AC 25-23 (11-8)
Legjobb tatai góldobók: Kanyó Ádám, Kállai Martin 4-4
„Az elején 20 percig szinte nem voltunk a pályán. Utána hiába javultunk fel egy kicsit, az összeszedett hátrány ledolgozása iszonyatos energiákat vitt el. Így is többször egyenlíthettünk volna, de nem sikerült. 16 technikai hibával nem lehet meccset nyerni, nagyon nehéz utolsó fordulókra számítok, főleg fejben kell összeszednünk magunkat” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Nagyon gyengén kezdtünk, utána pedig végig futottunk az eredmény után. Ez a végére felőrölte erőnket, de még így is lett volna esély megfordítani a találkozót. Ma azonban nem ment a csapatnak a játék, pedig tudtuk, hogy mit kellene játszani, egész héten így edzettünk, videón elemeztük a Csurgó játékát. Ha csak fele annyira játszottunk volna jól, mint a Százhalombatta ellen, akkor biztosan nyertük volna a meccset. Az utolsó három találkozóra nagyon össze kell kapnunk magunkat, mert az élmezőny szoros, minden pontnak nagy jelentősége van” – tette hozzá Hodi-Pongrácz László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya