Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. November 15. 09:19, kedd | Helyi

Nem sokon múlt a bravúr

Nem sokon múlt a bravúr

29-27-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Dabas ellen a férfi kézilabda bajnokság NBI/B Nyugati csoportjának 8.fordulójában, vasárnap.

A TAC a második félidőben végig vezetett a listavezető ellen, a találkozó az utolsó négy percben dőlt el a vendéglátók javára.

Remek felfogásban, harcosan, jól játszva kezdett a Tatai AC a pontveszteség nélkül álló Dabas otthonában. A tizedik percben 4-2 volt ide, és bár utána kiegyenlítettek a hazaiak, az már ekkor látszott, hogy a TAC alaposan megszervezte védelmét, és elöl is meg tudják bontani a középen magasodó dabasi falat. Felváltva estek a gólok, végül 13-12-es tatai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Tatai AC rendkívül taktikusan kézilabdázva tartotta előnyét. Sőt, sikerült három góllal is ellépni (13-16), igaz, a negyvenedik percre a Dabas fel tudott zárkózni, (16-17). Ám a TAC ekkor is tudott újítani, az ötvenedik percben újra három volt közte (21-24). Közben egy alkalommal egy rövid ideig hármas, majd körülbelül egy percig kettős emberelőnybe kerültünk, a három gólos előnyt azonban sajnos nem tudtuk növelni. A Dabas természetesen nem adta fel, és nagy hajrát nyitva 26-26-nál utolérte a vendégcsapatot. Teljesen nyílt volt a találkozó végkimenetele, ám becsúszott 2-3 rossz döntés, amit a hazaiak góllal büntettek. A vége 29-27 lett a Dabas javára.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 8. forduló:

Dabas – Tatai AC 29-27 (12-13)

legjobb tatai góldobó: Kállai Martin 7

„Sokat készültünk az ellenfélből, a két kulcsjátékosuk semlegesítését a mérkőzés legnagyobb részében jól megoldottuk. Nüanszokon múlt a meccs, a kettős emberelőnyös szituációt sajnos nem oldottuk meg túl jól, így 4-5 helyett „csak” három gólos előnnyel fordultunk a hajrára. Kár ezért a mérkőzésért, mert nagyon szervezetten, jól játszottunk, néhány rossz döntés miatt azonban végül vesztettünk” – mondta a mérkőzés után Márton Ádám, aki a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakabot helyettesítve vezette a csapatot a mai találkozón.

„Jól játszottunk, a védelem stabil volt és elöl is tudatosan kézilabdáztunk. Nagyon közel voltunk a győzelemhez, a pontszerzéshez, az utolsó percekben dőlt el a találkozó. A második játékrészben végig vezettünk, így csalódás, hogy végül vereséggel távoztunk” – tette hozzá Czérna Tibor.

juniorok:

Dabas – Tatai AC 48-17 (22-7)

legjobb tatai góldobó: Matuszka Balázs 6

„Az ellenfél átlagban 4-5 évvel idősebb és 20-30 kilóval volt nehezebb. Ennek ellenére a fiúk nem ijedtek meg, csináltunk jó dolgokat. A részfeladatokat többé-kevésbé megoldottuk, gólokat lőttünk, voltak szép megmozdulások. Összességében most még túl nagy falat volt az ellenfél, de bízom benne, hogy legközelebb már közelebb leszünk hozzájuk. A mai hozzáállásra nagy szükség lesz a következő meccsen, ha így küzdenek a fiúk, akkor reális győzelmi esélyeink lehetnek” – foglalta össze a látottakat Neukum Tamás, a budaörsi sor edzője.

„Az ellenfél fizikailag jobb volt, gyorsabban, lendületesebben kézilabdáztak. Szinte minden hibánkat góllal büntették, nagyon sokszor lerohanás után vették be kapunkat. Próbálkoztunk, de ma ez ennyire volt elég” – értékelte a látottakat Márton Ádám, a tatai sor edzője.

„Egy gyönyörű góllal még mi vezettünk, aztán hamar kijött a két csapat közötti fizikális különbség. Nagyok voltak, sokszor átrohantak rajtunk, különösen, ha rendezetlen volt a védelmünk. Azért nekünk is voltak szép megoldásaink, de a listavezető ma jobb volt” – fűzte hozzá Magyar Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya