Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Január 23. 00:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Nem szűnik meg a 65 év felettiek ingyenes utazása

Nem szűnik meg a 65 év felettiek ingyenes utazása

A kormány továbbra is garantálja a 65 év felettiek ingyenes utazását - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel, a főpolgármester nyilatkozatára reagálva.

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, rákényszerülhetnek arra, hogy a kormánynál felvessék az utazási díjmentesség kérdését. Szerinte a 65 év felettiek ingyenes utazásnak biztosítását át kellene gondolni.

A díjkedvezmény még rendben van, de az ingyenességet át kell gondolni, mert "üres kasszából nem lehet közlekedést finanszírozni" - fogalmazott.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte: a 65 év felettiek ingyenes utazásának biztosítását törvény szabályozza, és a kormánynak nincs szándékában a jogszabály módosításának kezdeményezése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára