Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Március 16. 08:44, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Nemzeti ünnep a Bánhidai szoborkertben

Nemzeti ünnep a Bánhidai szoborkertben

Ezernél is több tatabányai gyűlt össze nemzeti ünnepünkön a Bánhidai szoborkertben, hogy fejet hajtson a negyvennyolcas márciusi ifjak emléke előtt.

A megjelentek között ott volt Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő is, a történelmi időkreDr. Kancz Csaba alpolgármester emlékezett.

"A történelem 1848 óta bármilyen próba elé állította a magyarságot, az soha nem feledte azokat a hazafiakat, akik megteremtették azt a nemzeti összefogást, amely ma is példa lehet mindannyiunk számára" - mondta többek között az alpolgármester. Dr. Kancz Csaba a továbbiákban áttekintette az akkori történelmi eseményeket, melyeknek a ma emberének szóló üzenetét így fogalmazta meg: "Ezen a jeles napon a magyar nép öntudatra ébredt, megmutatta a világnak, hogy él egy nemzet a Kárpát-medencében, amely képes az öngondoskodásra, hangot tud adni az érzéseinek, vágyainak, és amely méltó egykori dicső őseihez. Ma sem lehet más dolgunk, meg kell mutatnunk, hogy van elég erőnk, elszántságunk és nemzeti akaratunk, hogy megvalósítsuk céljainkat. Emlékezzünk ma Petőfire,

Kossuthra és a szabadságharc bátor hőseire, de még inkább gondoljunk a jövőre, az eljövendő idők hőseire, akik szorgalmukkal, munkájukkal és tenni akarásukkal egy új, egy erős, egy gazdag Magyarországot építenek." Az alpolgármester ünnepi beszédének végén kijelentette: "1848 olyan örökséget hagyott ránk, amelyet oltalmazni, ápolni minden időben becsületbeli kötelezettségünk. 164 év után is hűek vagyunk az eskühöz, amely a költős soraival mondja: „rabok tovább nem leszünk”! Ma is ehhez tartjuk magunkat!Bárhogy fordul is a világ, bármiképp is kanyarodik az élet, ki fogunk állni egymásért. A nemzet közös esküje azt jelenti, minden magyar ki fog állni minden magyarért, és minden magyar közösen ki fog állni Magyarországért."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben