Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2011. Július 12. 11:14, kedd | Helyi önkormányzati

Önkéntesek végezték a parkszépítést Tatán

Önkéntesek végezték a parkszépítést Tatán

Noha az esztendő egyik legmagasabb hőségét jelezték már előre a meteorológusok július 9-re, az önkéntesek hiánytalanul megjelentek az Építők Parkjában.

A Naturaqua és a WWF által szervezett programhoz csatlakozott az önkormányzat úgy, hogy szavazásra buzdította a lakosokat a helyszín elnyerésének jogáért - erről olvashattak és szavazhattak honlapunkon is. Ülőpadokat, tettek rendbe, hintát újítottak fel, sövényt ültettek, virágosládákat helyeztek ki az Öreg-tó parti ligetben Horváthy Lóránt alpolgármester, dr. Frivaldszky Gáspár aljegyző és Jungvirthné Bús Erzsébet, a Városgazda Kft. vezetője közreműködésével.

A Naturaqua ásványvíz forgalmazó cég kezdeményezésére és a WWF (Természetvédelmi Világalap) magyarországi szekciója hirdette meg a parkszépítő akcióját, amelyet egy ki sversennyel is összekötött. A meghirdetett időpont előtt a lehetséges helyszínek lakóit megszavaztatták, ők kívánnak-e részt venni az akción. A hérvége előtt Szolnok, Szentendre és Tata volt a három "aspiráns", s városunkból küldték el a legtöbb szavazatot, mondta el Vastagh Ákos, a Naturaqua kommunikációs munkatársa. A tatán szintén megjelent Erdődi Ágnes junior brand managerrel együtt üdítőt, védőkesztyűket- és szemüvegeket hoztak magukkal, amely utóbbiakat a húsz önkéntes vette használatba, a Városgazda Kft. szerszámaival együtt.

A játszótéri részt élősövénnyel kerítették el, a tetszetős virágládákba friss virágokat ültettek, s a vandálok által tönkretett padokat felújították. A lebetonozott ülő alkalmatosságok némelyikét kifordították a földből az "erős" emberek. Most ezeket is visszahelyezték a földbe. Jungvirthné Bús Erzsébet szakszerű taácsokkal látta el az önkénteseket, saját kezűleg mutatta meg, mit tegyenek, hogy biztosanb megeredjenek a társaság által termesztett növények. Az ízléses virágosládák, s a paddeszkák is tőlük származnak. A tó partján közvetlenül egy pihenőszigetet alakítottak ki, rönkfából készített asztallal, padokkal az árnyék jótékony védelme alá. A munkában részt vett Tata város diák polgármestere, Dózsa Eszter, valamint a Tatán lakó ismert ornitológus és természetvédelmi szakember, Márkus Ferenc is.

Az akció első állomása a budapesti Orczy tér volt, két hét múlva Székesfehérvár, Gyöngyös és Veszprém között dől el, hogy hol lesz a következő állomás, s ismét három budapesti helyszínből a szavazatok alapján dől el, hol zárul az önkéntes akció.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 07:54, kedd | Külföld

Másik kórházba szállították át a brit uralkodó férjét

Másik kórházba szállították át hétfőn Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő férjét.

2021. Március 02. 07:00, kedd | Belföld

Ismét nőtt országos átlagban a szennyvízmintákban az örökítőanyag koncentrációja

Az elmúlt héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

2021. Március 02. 06:00, kedd | Külföld

Kinyitottak Horvátországban a vendéglátóhelyek teraszai

Kinyitottak a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy 75 százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően - közölte a helyi sajtó hétfőn.

2021. Március 02. 05:00, kedd | Belföld

Indul a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

A pénzügyi tudatosság különösen fontossá vált járványhelyzetben, a családok is olyan kihívásokkal néznek szembe, amelyek megoldásában a hosszabb távú pénzügyi tervezés is segítséget adhat