Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 12. 11:14, kedd | Helyi önkormányzati

Önkéntesek végezték a parkszépítést Tatán

Önkéntesek végezték a parkszépítést Tatán

Noha az esztendő egyik legmagasabb hőségét jelezték már előre a meteorológusok július 9-re, az önkéntesek hiánytalanul megjelentek az Építők Parkjában.

A Naturaqua és a WWF által szervezett programhoz csatlakozott az önkormányzat úgy, hogy szavazásra buzdította a lakosokat a helyszín elnyerésének jogáért - erről olvashattak és szavazhattak honlapunkon is. Ülőpadokat, tettek rendbe, hintát újítottak fel, sövényt ültettek, virágosládákat helyeztek ki az Öreg-tó parti ligetben Horváthy Lóránt alpolgármester, dr. Frivaldszky Gáspár aljegyző és Jungvirthné Bús Erzsébet, a Városgazda Kft. vezetője közreműködésével.

A Naturaqua ásványvíz forgalmazó cég kezdeményezésére és a WWF (Természetvédelmi Világalap) magyarországi szekciója hirdette meg a parkszépítő akcióját, amelyet egy ki sversennyel is összekötött. A meghirdetett időpont előtt a lehetséges helyszínek lakóit megszavaztatták, ők kívánnak-e részt venni az akción. A hérvége előtt Szolnok, Szentendre és Tata volt a három "aspiráns", s városunkból küldték el a legtöbb szavazatot, mondta el Vastagh Ákos, a Naturaqua kommunikációs munkatársa. A tatán szintén megjelent Erdődi Ágnes junior brand managerrel együtt üdítőt, védőkesztyűket- és szemüvegeket hoztak magukkal, amely utóbbiakat a húsz önkéntes vette használatba, a Városgazda Kft. szerszámaival együtt.

A játszótéri részt élősövénnyel kerítették el, a tetszetős virágládákba friss virágokat ültettek, s a vandálok által tönkretett padokat felújították. A lebetonozott ülő alkalmatosságok némelyikét kifordították a földből az "erős" emberek. Most ezeket is visszahelyezték a földbe. Jungvirthné Bús Erzsébet szakszerű taácsokkal látta el az önkénteseket, saját kezűleg mutatta meg, mit tegyenek, hogy biztosanb megeredjenek a társaság által termesztett növények. Az ízléses virágosládák, s a paddeszkák is tőlük származnak. A tó partján közvetlenül egy pihenőszigetet alakítottak ki, rönkfából készített asztallal, padokkal az árnyék jótékony védelme alá. A munkában részt vett Tata város diák polgármestere, Dózsa Eszter, valamint a Tatán lakó ismert ornitológus és természetvédelmi szakember, Márkus Ferenc is.

Az akció első állomása a budapesti Orczy tér volt, két hét múlva Székesfehérvár, Gyöngyös és Veszprém között dől el, hogy hol lesz a következő állomás, s ismét három budapesti helyszínből a szavazatok alapján dől el, hol zárul az önkéntes akció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.