Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2016. Május 01. 04:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó:hirado.hu

Nógrádi György: a törökök már csaknem mindenkivel szembekerültek

Nógrádi György: a törökök már csaknem mindenkivel szembekerültek

Törökország mára szembekerült minden szomszédjával, az orosz-török viszony is mélyponton van, az amerikai elnök nem hajlandó a törökkel szóba állni, a török államfőnek Kínával is volt incidense a közelmúltban,

Törökország jelenleg csak Európával "szórakozik" - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.
Felidézte: Törökország azzal fenyeget, hogy vagy megkapják a vízummentességet június 30-áig, vagy felrúgják a menekültválság közös kezeléséről kötött megállapodást. A vízumkényszer megszüntetéséhez Európa 172 pontos kritériumot fogalmazott meg, amelyet - az EU tájékoztatása szerint - döntően teljesítettek, ami Nógrádi György szerint annyit jelent, hogy nem teljesítették.

A szakértő azt mondta: a törökök most kezdték a modern biometrikus útlevelek gyártatását, és csak októberre készül el az első csomag. Tehát mindkét fél mellébeszél - vélekedett. Európát megpróbálják kényszeríteni, az pedig az unió potenciális gyengeségét mutatja, ha most "bedől" a törököknek - jelentette ki Nógrádi György.

A törökök közben készítik elő a szíriaiakból álló csoportot, amelyet az unióba küldenének, főként mozgássérülteket és analfabétákat - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.