Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 10. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Novák Katalin lemondását és Varga Judit közéletből való távozását követelték demonstráción Budapesten

Novák Katalin lemondását és Varga Judit közéletből való távozását követelték demonstráción Budapesten

A köztársasági elnök lemondását és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter közéletből távozását követelték az Országos Közös Akarat elnevezésű csoport szervezésében pénteken Budapesten, a Belügyminisztérium központi épület

A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt volt igazgatóhelyettesének.

Simkó Edit pedagógus, aktivista az eseményen azt hangsúlyozta, hogy "gyermeket nem bántunk, nem alázunk meg és nem zsarolunk meg". Novák Katalin és Varga Judit annak adott kegyelmet, aki a legkiszolgáltatottabbakat bántotta - tette hozzá. Úgy vélekedett, "lehullott a propaganda leple, megláthattuk a rezsim rongy erkölcsiségét, hamis hitét". Novák Katalin és Varga Judit pedig arcai voltak ennek az aljasságnak, és mindezt anyaként tették - hangoztatta Simkó Edit.

Kiss Gergő, az Egységes Diákfront elnökségi tagja azt mondta: Pintér Sándor belügyminiszternek és a nyomozóknak dolguk van még az ügyben, a rendőrségnek nyomoznia kell tovább. Az állam többszörösen cserben hagyta a gyerekeket, ezért legalább kárenyhítést kell nyújtani - jelentette ki.

A demonstráció résztvevői ezt követően a Lánchídon keresztül a budai Várba, a Sándor-palota elé vonultak, ahol csatlakoztak a Momentum Mozgalom által meghirdetett tüntetéshez.

A Belügyminisztérium előtti demonstráción részt vett több baloldali politikus, köztük Harangozó Gábor MSZP-alelnök, Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök; Ujhelyi István független európai parlamenti képviselő; a Párbeszéd - Zöldek részéről V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, Tordai Bence frakcióvezető, Szabó Tímea ügyvezető társelnök, Szabó Rebeka társelnök; Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese; a DK képviseletében pedig Varju László és Vadai Ágnes alelnökök, Arató Gergely frakcióvezető-helyettes, valamint Molnár Gyula.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország