Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 17. 11:26, hétfő | Helyi önkormányzati

Október 17. Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

Október 17. Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából százezer forintért vásároltak tartós élelmiszereket a családsegítő szolgálat kríziskamrájának feltöltéséhez a tatabánya Fidesz frakció tagjai.

Október 17-éhez, a szegénység elleni küzdelem világnapjához kötődően hirdeti meg évek óta adománygyűjtő felhívását a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány.

Az akció révén iskolák, mnkahelyi közösségek, vállalkozások és magánemberek segítségével igyekeznek feltölteni a TKTT ESZI Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat kríziskamráját – mondta el Mecsei Ilona kuratóriumi elnök. Sok százan adományoznak ilyenkor konzerveket, cukrot, étolajat, lisztet, száraztésztát, ruhaneműt, melyet a segítő szervezet oszt szét a legrászorultabb családoknak.
Bereznai Csaba alpolgármester úgy véli, hogy ehhez a közös felelősségvállaláshoz aki megteheti, kötelessége csatlakozni. Ezért kezdményezte frakciótársai felé, hogy magánemberként, a családi kasszából vásároljanak tartós élelmiszereket a családsegítő központ kríziskamrájába.
A szegénység nem új keletű dolog, enyhítéséhez széleskörű társadalmi összefogásra, szolidaritásra van szükség. Mindenki csak annyival segítsen, amennyire lehetőségei engedik – kérte a a városvezető. - Van úgy, hegy ez egyheti fizetés, van úgy hogy egyórányi munkabér, de ugyanilyen értékes egy jó szó vagy egy mosoly is – mondotta. A tatabányai szociális szakemberek évtizedek óta lelkesen végzik odaadó munkájukat, melyhez sok-sok adománnyal járulnak hozzá városunk polgárai, közösségei – mondott köszönetet a segítőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.