Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Június 12. 10:47, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Olasz film készült Bruck Edith regényéből

Olasz film készült Bruck Edith regényéből

Anita B. címmel jövő januártól lesz látható az olasz mozikban a Bruck Edith írónő regényéből idén tavasszal forgatott alkotás olasz filmportálok szerint.

Az észak-olasz Alpokban, az Alto Adige-i Bolzano épületei között két hónapon át forgatták a Budapesten, Prágában és Triesztben játszódó filmet. Roberto Faenza rendező szerint ugyanis az eredeti helyszínek keveset őriztek meg a történet idejéből.
Faenza az 1954 óta Olaszországban élő Bruck Edith Quanta stella c'e nel cielo (Égen ahány csillag jár) című regényét filmesítette meg, amely 2009-ben Viareggio-irodalmi díjat nyert.
Az angolul forgatott film főszereplői között van Osvárt Andrea magyar színésznő, az ír Robert Sheenan és az Itáliában ismert színész-író Moni Ovadia is. A forgatókönyv megírásában Bruck Edith is részt vett.
Az önéletrajzi történet egy a koncentrációs táborokat túlélő tizenhat éves lányról szól, aki egy magyar árvaházból rokonához tart Csehszlovákiába, sógora kíséretében. A fiatal férfi beleszeret a lányba és cinikus és kegyetlen szerelmi játékba kényszeríti.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.