Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi
Forrás: KEMMA

Olimpiai selejtező

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válgatott gólos vereséget szenvedett Norvégiától, amivel a skandinávok kijutottak az olimpiára. Azonban nincs minden veszve, Portugália legyőzésével még mi is elérhetjük a párizsi álmokat.

A magyar kéziválogatottnak akkor lett volna esélye megváltani repülőjegyét Párizsba már szombat este, ha a portugálok nem győzik le Tunéziát.

A mieink meccsére azonban kiderült, hogy vasárnap estig mindenképpen várnunk kell az olimpiai kvalifikációra, ugyanis Portugália hozzánk hasonlóan könnyedén átlépett az afrikai válogatotton.

A himnuszok előtt még Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke átadta Rosta Miklósnak az év kézilabdázója díjat.

A Tatabányai Multifunkcionális Csarnok a várakozásoknak megfelelően megtelt, félelmetes hangulatban kezdődött el a mindkét együttes számára kiemelten fontos mérkőzés. Ami nem indult a legjobban magyar szempontból.

A norvégok minden támadásukat góllal fejeztek be, miközben mi emberelőnyben is hibáztunk, el is húztak a skandinávok három góllal. Az ezúttal teljes fehér szerelésben játszó magyar válogatott sokat hibázott, a norvég kapus eszén kínaiból sem tudtunk túljárni, Chema Rodriguez már a 10. percben ki is kérte az első idejét mínusz négynél.

Sajnos ezután sem változott a játék képe, a mieink hetest is hibáztak, a norvégok támadásaival közben nem tudtunk mit kezdeni. Amit kapura lőttek, az mind gól lett, negyed óra után le is jött Mikler Roland a kapuból, a tatabányai Bartucz László váltotta. Elöl Fazekas Gergő vette kezébe az irányítást, három gólt szerzett egymás után, így ott loholtunk Norvégia nyakában.

Egészen hihetetlen, de a 23. percig kellett várni az első kapusvédésünkre, Bartucz Lászlóban akadt el a piros mezes támadás. A tatabányai kapuvédő nagyon elkapta a fonalat, hosszú perceken keresztül sorra védte a lövéseket, de ezzel párhuzamosan támadásban viszont visszaestünk, a szünetre három gólos hátránnyal mehettünk el.

Bartucz László tartotta a lelket a kéziválogatottban
Az első félidő végjátéka után mindenki azt gondolta, hogy a folytatásban egy extázisban játszó magyar válogatott még közelebb férkőzik ellenfeléhez. Ehelyett jött a rémálom: három gólt szerezve megléptek hattal a norvégok, elhalkítva az addig egyébként fantasztikus magyar közönséget.

Mínusz hétnél időt kért Chema Rodriguez, valahogy fel kellett rázni a csapatot. Ne feledjük, az olimpia szempontjából a gólkülönbség is kiemelten fontos. Bár harcosabbak lettünk, támadásban egyszerűen nem tudtunk feljavulni, ezekben a percekben Bartucz tartotta meccsben a csapatot.

A 45. percben újabb esélyt kapott a magyar válogatott: az ellenfél legnagyobb sztárja, Sander Sagosen harmadik kétperces kiállítása után végleg kiszállt a meccsből. Vérszemet is kaptunk, a kapuban Bartucz ihletett formában védett, elöl jöttek a gólok, fel is zárkóztunk két gólra. Azonban későn jött a feltámadás, a norvégok okosan pörgették az időt, és végül négy góllal legyőzték a magyar válogatottat. Talán, ha öt perccel tovább tartott volna a meccs, eltüntethettük volna a különbséget. A sportban azonban nincsen ha.

Győzelmükkel a norvégok megváltották a repülőjegyet Párizsba, míg a magyar kéziválogatottra ki-ki meccs vár Portugália ellen vasárnap este. Aki nyer, az a csapat követheti Norvégiát.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya

2024. Február 25. 15:23, vasárnap | Helyi

Korszerűsítik a komáromi idősek otthonát

Energiamegtakarítást eredményező, komplex felújítást végeznek a komáromi bentlakásos idősek otthonában, ahol 90 embert gondoznak - közölte az önkormányzat az MTI-vel.