Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Március 18. 18:38, vasárnap | Helyi

Omega koncert a Földi Imre Sportcsarnokban

Omega koncert a Földi Imre Sportcsarnokban

Félszáz éves az OMEGA, Magyarország élő rocklegendája.
Az öt rockikon:
Benkő László – Laci
Debreczeni Ferenc – Ciki
Kóbor János – Mecky
Mihály Tamás – Misi
Molnár György – Elefánt

Magyarországon az Omega az egyedüli zenekar, amely kis változtatásokkal az eredeti formációban létezik. Míg a többi zenekarban 25-30 tag is vándorolt, az Omega együttesben nem történt változás. 1971 óta nem volt semmiféle személycsere, senki sem ment el közülük, és új tag sem érkezett.

Tatabányán, a Földi Imre Városi Sportcsarnok színültig megtelt Omega rajongókkal a hétvégén.Ennek a koncertsorozatnak a menete, ami egyáltalán nem rendhagyó, három részre épült. A szokásos előzenekari funkciót a Szimfónia rész helyettesítette, amit a Rapszódia és egy Nosztalgia blokk követett. A Szimfónikus válogatásban olyan dalok feldolgozása szerepel, mint a Nyári éjek asszonya, a Fekete pillangó vagy az Égi vándor.A koncert szokásosnál ünnepélyesebb hangulatát a szimfonikus zenekari kíséret emelte a fellegekig szombaton. Ezen a bulin sem volt elmaradhatatlan a füst és a fantasztikus fénytechnika, ami a zene hangulatával változott. A műsor második részében mutatták be az Omega-rapszódiát, amelyben már az együttes vitte a főszerepet nagyzenekari aláfestéssel. Leginkább az elektronikus hangzást pótolták klasszikus hangszerekkel és így csendültek felaz együttes élenjáró darabjai. A két és félórás műsor utolsó részében pedig egy hagyományos rockkoncerten érezhette magát a publikum.

Az első visszatapsolás után Schmidt Csaba, polgármester megajándékozta az együttest egy képpel, amit egy rajongó készített az első sorból, még a legelső tatabányai fellépésükkor. Az úriembert most is ott lehetett látni az első sorban, természetesen egy fényképezőgéppel a kezében. Ez a búcsúkoncert annyira vidám és jókedvű volt, mint azt remélhették az előadók. A közönség minden felhangzó zeneszámot együtt énekelt az együttessel, mindegy volt, hogy fiatal koncertlátogató, vagy éppen a zenekari tagokkal egyidős rajongók voltak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya