Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 04. 00:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Fischer Zoltán, Koszticsák Szilárd

Orbán: hatalmas győzelmet arattunk

Orbán: hatalmas győzelmet arattunk

Hatalmas győzelmet arattunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap késő este a kormánypártok budapesti eredményváró rendezvényén.

A kormányfő a Bálna rendezvényközpont előtt felállított színpadon - nem sokkal 23 óra előtt mondott - beszédében úgy fogalmazott: "hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan".

"Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztük ki olyan jól, mint ma este" - mondta a miniszterelnök, akinek beszédét az összegyűlt szimpatizánsok többször is Viktor-Viktor és Ria-ria Hungária felkiáltásokkal szakították félbe.

A nemzeti színekben kivilágított Bálna előtt Orbán Viktor mindenkinek megköszönte azt munkát, amit beletett a győzelembe. Ez jó mulatság, férfimunka volt, jó volt veletek harcolni - üzente, hozzátéve, hogy köszöni a jókívánságokat, az üdvözleteket, a hátbaveregetéseket, a bátorításokat, a munkaórákat és az értük mondott imákat is.

Külön köszöntötte a kormánypártokra "határon túlról figyelő magyarokat". Köszönjük, hogy segítettek, mert így mi is kaptunk egy esély, hogy segíthessünk nekik - tette hozzá. A kárpátaljai magyaroknak Orbán Viktor azt üzente: tartsanak ki, ne féljenek, az anyaország velük van.



Köszönetet mondott a magyar választópolgároknak, akinek azt üzente: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat, amit ma este tőlük kaptak.

"Tudjuk, hogy szerénység a legfontosabb, minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség, és valljuk be, hogy ma este van is mire szerénynek lennünk" - hangoztatta.

Köszönetet mondott a kormánypártok 100 ezer önkéntesének. Őket úgy jellemezte: nem robotok, nem zsoldosok, hanem önkéntesek, akik szeretik a hazájukat, és ezért hajlandóak voltak vállalni a kockázatot és nehéz munkát.

Azt is megjegyezte: ez nem az "okoskodás ideje", hanem a "boldogság estéje".

A választás eredményét úgy értékelte: akkor nyertek a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenük. Pártszövetségének győzelméről azt mondta: óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velük szemben. Nekik azt üzente: kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak.

Úgy fogalmazott: "a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése. Tizenkét éve csak viszi a pénzt" - utalt Soros Györgyre a Fidesz elnöke.

A Fidesz-KDNP szerinte a győzelem minden lehetőségét kimerítette. "Már mindenhogyan nyertünk" - mondta és elsorolta: 2010-ben a régi kétfordulós választási rendszerben is nyert a pártszövetség, 2014-ben az önállóan induló ellenzéki pártokkal szemben is nyert, 2018-ban a részlegesen összefogott ellenzékkel szemben, valamint idén a teljes összefogással szemben.

Kijelentette: hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz. "Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme" - fogalmazott, hozzátéve: azért nyertek, mert van egy közös szenvedélyük, amit úgy hívnak: Magyarország.

Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: bár az eredmények még nem ismertek, reméli, hogy megvédték a gyermekeiket és a családjainkat.

A kormányfő kiemelte: ennyi ellenfelük még sosem volt. Ide sorolta "a nemzetközi baloldalt körös-körül", a "brüsszeli bürokratákat", a "Soros-birodalom minden pénzét és szervezetét", a "nemzetközi fősodratú médiát", majd megjegyezte: "és a végén még az ukrán elnök is".

Hiába a rengeteg pénz és a rengeteg túlerő, ha összefogunk nem lehet bennünket megállítani - mondta és felidézte, hogy az október 23-i Békemeneten "mondtuk el együtt: nincs annyi pénz, ami megállíthatna bennünket őket és ha összefognak a legvastagabb falon is át fogunk menni".



Kitért arra is, "a világban nem csak ellenfeleink, barátaink is vannak, ők is mindent megtettek a győzelemért". Jó szívvel gondolunk az amerikai barátainkra, a lengyelekre, az olaszokra, a spanyolokra, a szerbekre, a szlovákokra és az osztrákokra is - mondta, hozzátéve: ezt a győzelmet nekik is ajánljuk, ez az ő győzelmük is.

A kormányfő kiemelte: az egész világ láthatta ma este itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött.

Üzenjük Európának: ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövőnk - fogalmazott, hozzátéve: az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat.

"Mi akik ma győztünk, azt vállaljuk, számunkra mindig Magyarország lesz az első" - emelte ki Orbán Viktor. A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenekelőtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok! - zárta beszédét a kormányfő, majd a pulpituson jelenlévőkkel együtt a rendezvényközpont előtt összegyűltek elénekelték a Kossuth-nótát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.