Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 29. 18:29, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: még négy évet kérünk

Orbán: még négy évet kérünk

Az április 6-i parlamenti választáson még négy évet kérünk - jelentette ki a miniszterelnök a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén. A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett. Aláhúzta: a csőd széléről rántották vissza Magyarországot és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle.

'Véget ért a kormányzásunk első négy éve. Úgy reméljük, az első négy éve ért véget' - fogalmazott a kormányfő az összegyűlt tömeg előtt. A kormány átalakította, korszerűsítette Magyarországot, 'egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk' - mondta Orbán Viktor, aki szerint az ország napról napra erősödik, 'újra méltó régi nagy híréhez', és nagyszerű jövő előtt áll.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet. A kormányfő szerint amikor majd megírják e négy év 'példátlan történetét', le fogják írni, hogy a magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is.

Le fogják írni - folytatta -, hogy csodaszámba ment, amikor a csőd széléről visszarántották az országukat és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle. Le fogják írni, hogy a magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de végül sikeresen megküzdöttek a 'pénzvilág Góliátjaival', a birodalmi bürokraták hadseregével, és a dunai árhullámmal is - sorolta, majd kitért arra, hogy a magyarok megvédték a munkahelyeiket és azok százezreit teremtették.

Farkasszemet nézve a fél világgal, saját nemzeti alkotmányt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt nemzetüket - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Megmutattuk, hogy lehet összefogással és nem csak erőszakkal, vérrel és fegyverrel történelmet írni - jelentette ki, majd hozzátette: most következhet 'e nagyszerű történet' második fejezete.

A Belügyminisztérium becslése szerint 440-460 ezer résztvevője volt a békemenetnek szombaton a fővárosban. A miniszterelnöki beszéd a Hősök terén hangzott el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: