Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Március 01. 19:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Orbán: őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát!

Orbán: őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát!

Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök keddi videónyilatkozatában.

Szomszédunkban háború zajlik - mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalára délután felkerült videóban. Hozzátette: a biztonságunkat fenyegető kihívással eltökélten és egységesen kell szembeszállnunk, ahogyan a koronavírus és az azzal járó gazdasági válság idején is tettük.

A kormányfő hangsúlyozta: ma erősebbek vagyunk, mint korábban, a szövetségeseinkkel közösen képesek vagyunk megőrizni a biztonságunkat. Hozzátette: meg kell védeni a magyar gazdaságot is, fékezni kell az energiaárak emelkedését. "Ne mi magyarok fizessük meg a háború árát!" - hangsúlyozta.

Úgy értékelt: történelmünkből "túl jól ismerjük" a háború következményeit, ezért nem sodródhatunk bele egy fegyveres konfliktusba.

Ebből a háborúból ki kell maradnunk - szögezte le. Ugyanakkor segíteni kell azoknak a magyaroknak és ukránoknak, akik otthonukat hátrahagyva a háború elől menekülnek.

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki azért, hogy az elmúlt napokban "egy emberként mozdult meg az ország" és segített a bajbajutottakon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket