Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Október 18. 08:48, kedd | Helyi

Óriási bravúr a PLER ellen

Óriási bravúr a PLER ellen

24-22-es győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata a PLER ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 6.fordulójában, szombaton. A TAC kiváló játékkal végig vezetve nyert a tavaly még NBI-es vendégek ellen.

Jól kezdett a Tatai AC, mi lőttük az első gólt, majd 3-1 után 4-3-ra vezettünk a tizedik percben. A védelem stabilan állt a lábán, a kapuban Kisék Máté jól védett, elöl pedig rendre betaláltak Győrffi Márióék. A koncentrált, pontos játéknak köszönhetően a huszadik percre 9-4-re elhúztunk. A vendégeket láthatóan megzavarta a TAC nyitott, 4+2-es védekezése, Jancsó Nándor és Kanyó Ádám nem engedte kibontakozni az ellenfél irányítóját és bal átlövőjét. A szünetig aztán kicsit közelebb zárkózott a PLER, az első harminc végül 11-9-es TAC vezetéssel zárult.

A második félidőt a PLER kezdte, de sikerült kivédekezni a támadást, majd betaláltunk, így újra három volt közte (12-9). A két-három gól ezután is megmaradt, hátul Hodi-Pongrácz László és Szám Ferenc keményen tartotta a fővárosiak nagy termetű beállósait, elöl pedig a legtöbbször sikerült helyzetig játszani és betalálni. Az utolsó 10 percre 19-17-es előnnyel fordultunk, a védelem továbbra is megbízható volt, a sérüléséből visszatért Czérna Tibor pedig fontos védésekkel, rutinosan bizonytalanította el a vendégek lövőit. A két gólos különbség megmaradt, a végén bravúros, 24-22-es tatai győzelem született.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 6.forduló:
Tatai AC – PLER-Budapest 24-22 (11-9)
legjobb tatai góldobók: Győrffi Márió, Kanyó Ádám 5-5
„Az akarat és a csapatszellem diadala volt a mai siker. A héten sokat készültünk az ellenfélből, a pályán lévők közül mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez”- mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Rengeteg taktikai variációt gyakoroltunk a héten, az ellenfél játékosaiból külön is készültünk. Mindenki betartotta a megbeszélteket, kezd beérni a sok beletett munka. Személy szerint régen örültem ennyire egy győzelemnek, mert az egész csapat extrát nyújtott és egy jó csapatot sikerült felülmúlnunk” – tette hozzá Kanyó Ádám.

Juniorok:
Tatai AC – PLER-Budapest 23-28 (11-16)
legjobb tatai góldobó: Csics Bendegúz 7

„Sokkal több volt a mai meccsben. Kicsit álmosan kezdtünk, aztán amikor felébredtünk, már egyenrangú ellenfelek tudtunk lenni. Több hittel és kevesebb hibával az ilyen találkozók nyerhetők. Nagy volt a küzdelem, szépen alakulgat a csapat és a két társaság közös munkája” – mondta Neukum Tamás, a budaörsi sor edzője.

„Az első félidőben a hozzáállással és a mutatott játékkal nagyjából elégedett voltam, igaz, 3-4 tiszta ziccert kihagytunk. A fordulás utáni percekben tompábbak voltunk, de a 37. perc tájékán újra feljavultunk. A győzelemhez még több kell, meg kell tanulnunk nyerni” – értékelte a látottakat Márton Ádám, a tatai sor edzője.

„Jól kezdtünk, mindenki igyekezett odatenni magát. Sajnos, kimaradt néhány helyzet, becsúszott egy-két hiba, de összességében nem volt rossz a csapat játéka. A budaörsiekkel is egyre jobban összecsiszolódunk, jó volt látni, ahogy ma biztattuk egymást, szurkoltunk a másiknak” – fogalmazott Csics Bendegúz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya