Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2016. November 29. 10:56, kedd | Helyi

Óriási siker párbajtőrben a Felnőtt Magyar Bajnokságon!

Óriási siker párbajtőrben a Felnőtt Magyar Bajnokságon!

Gnám Tamara és Kun Anna is duplázott a hétvégén

November végén rendezte a Magyar Vívó Szövetség a Felnőtt Magyar Bajnokságot Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Pénteken és szombaton az egyéni viadalok kerültek megrendezésre. A tatai és tatabányai hölgyek sikeresen vették az első nap selejtezőjét és mindegyikük tovább jutott a szombati 32-es táblára. Kun Anna magabiztos, remek asszókkal jutott a legjobb négy közé, ahol az olimpiai bajnok Szász Emese ellen most nem sikerült a bravúr, így Anna bronzéremmel zárta az egyéni küzdelmeket.

A nap legnagyobb meglepetését, a Földi Imre Sportösztöndíjas TSC vívónője, Gnám Tamara okozta, aki átgázolt a mezőnyön, majd a tavalyi címvédő debreceni Mihály Katát legyőzve – talán az eddigi legfiatalabb döntősként – jutott az esti fináléba, ahol Szász Emesét az asszó elején megszorította, de győzött a rutin és 15-10-re az Olimpia Bajnok. Az ezüstérem így a 16 éves Tamara nyakába került.
Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódott a bajnokság. Az OMS-Tata együttesét: Felker Adrienn, Kun Anna, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, a 6. helyre rangsorolták. A 16-os táblán lányaink magabiztos, sima győzelmekkel jutottak a döntőbe, ahol az MTK csapata nyert.
A hétvégi bajnokság mérlege tehát, két egyéni érem, Kun Anna bronz, Gnám Tamara ezüst és az OMS-Tata csapata ezüstérem. Gratulálunk a versenyzőknek és mestereiknek: Plásztán Attilának, Partali Csabának és Juhász Bencének.
Eredmények
Felnőtt Női Párbajtőr Magyar Bajnokság 114 induló:
2. Gnám Tamara TSC
3. Kun Anna OMS-Tata

34. Felker Adrienn OMS-Tata
36. Kovács Sarolta OMS-Tata
41. Molnár Petra OMS-Tata
44. Büki Lili OMS-Tata
47. Tantmann Evelin OMS-Tata
79. Tóth Zsófia OMS-Tata
82. Bödecs Pálma OMS-Tata
89. Varga Luca OMS-Tata

Felnőtt Női Párbajtőr Csapatbajnokság 16 csapat:
2. OMS-Tata: Felker Adrienn, Gnám Tamara, Kun Anna, Kovács Sarolta

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 29. 14:16, hétfő | Helyi

Gyalogátkelőket tettek biztonságosabbá a Bridgestone önkéntesei

Tatabánya 5 kiemelten veszélyes gyalogátkelőhelyét tette biztonságosabbá figyelemfelkeltő piktogramokat felfestésével a Bridgestone és Tatabánya Város Önkormányzata.

2020. Április 09. 00:00, csütörtök | Helyi

A járvány frontvonalában dolgozókat segíti abroncsaival a Bridgestone

Új abroncsokat kapott a Szent Borbála Kórház és a Tatabányai Városrendészet autóflottája

2020. Július 03. 16:00, péntek | Külföld

Megint sok lett az új beteg és a halálos áldozat Ukrajnában

Ukrajnában péntekre egy nap alatt ismét kiugróan nagy számú, 876 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a Covid-19 betegségbe pedig 27-en haltak bele, közülük 11-en az ország legfertőzöttebb régiójában, Lviv megyében