Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 21. 13:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes

- hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Őrbottyánban, az új egészségház avatásán.

Rétvári Bence közlése szerint ebben az esetben nem kell várni a mentőre, hanem a háziorvos közreműködésével kapott időpontban lehet részt venni a tesztelésen; az adott mintavételi ponton mentődolgozók veszik le a mintát. A tesztelésre várókat 30 perces időközökkel hívják be, a fél óra alatt maximum 15 ember jelenhet meg. A tesztelések 8 és 22 óra között zajlanak.

Arra törekszünk, hogy minden esetben mindenki a számára legmegfelelőbb és a legkevesebb kellemetlenséggel járó tesztelési módot tudja választani - fogalmazott az államtitkár.

A vasárnap átadott őrbottyáni egészségház kapcsán Rétvári Bence egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon nőtt a várható, egészségben eltöltött évek száma. Míg 2010-ben ez a szám 57,5 év volt, az mostanra 61,1 évre emelkedett. Ezzel az európai uniós lista 21. helyéről a 14. helyre lépett elő Magyarország, így a középmezőny közepébe került - tette hozzá.

Szabó István (független) polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy az új intézmény 285 millió forintból valósult meg, amiből 185 millió forint volt az állami támogatás, a többit az önkormányzat állta. Hétfőtől már az új, tágas és világos épületben kezdődik meg a rendelés - jegyezte meg.

A 380 négyzetméter alapterületű épületben egyebek mellett két háziorvosi és egy fogorvosi rendelőt alakítottak ki, a multifunkcionális terem véradásnak, szűréseknek, prevenciós előadásoknak és egészségprogramoknak ad majd helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.