Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 17. 07:31, szerda | Belföld
Forrás: mti

Országszerte intenzív esőzésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Országszerte intenzív esőzésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt két megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Csongrád és Békés megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporok, zivatarok során akár 90 kilométer/óránál erősebb szélre, jégesőre is készülni kell, és rövid idő alatt lokálisan akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Ezzel együtt országszerte várhatók olyan zivatarok, amelyeket jégeső, viharos erősségű szél és felhőszakadás kísérhet.

A meteorológiai szolgálat azt írta: az éjszaka második felétől nyugat, északnyugat felől már nagyobb számban kell zivatarok kialakulására számítani, amelyeket felhőszakadás, viharos szél és jégeső kísérhet. Késő délutántól fokozatosan stabilizálódik a légkör, és egyre kevesebb helyen várhatók zivatarok.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 14-18 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.