Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Április 06. 09:15, szerda | Helyi
Forrás: tatabánya

Orvosi rendelők újulhatnak meg

Orvosi rendelők újulhatnak meg

Új rendelő épülhet Újvárosban, Felsőgallán és a Gál István lakótelepen pedig modernizálhatják a meglévőket a Településfejlesztési Operatív Program segítségével. Az összesen 100 millió forint körüli beruházás megpályázásáról szavaztak a képviselők is.

Tatabánya önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy az egészségügyi alapellátást igénybevevők körében megvalósuljon a „családbarát város” minőségéhez rendelt szolgáltatás. Ennek érdekében a jelenlegi ellátási rendszer színvonalfejlesztése szükséges, mind a házi- és gyermekorvosi praxisok, mind a védőnői szolgálatok terén. Az átalakítások, fejlesztések fontosságát az is alátámasztja, hogy ezen területek szolgálnak az egészségügyi állapotfelmérések, szűrővizsgálatok helyszínéül, melyek szerepe nélkülözhetetlen a lakossági prevencióban, az egészségügyi állapot javításában.

A fejlesztés jelenlegi ütemében tervezett részprojektek három helyszínre terjednek ki. A helyszínekről a szakmai indokok mellett a védőnői szolgálatokra vonatkozó ÁNTSZ előírásokat és a pályázati rendszerben előírt egyéb kötelezettség teljesíthetőségét figyelembe véve döntött március 24-én a Közgyűlés.

A döntés értelmében „Tatabánya egészségügyi alapellátó intézményeinek fejlesztése – I. ütem” projekt keretében újítanák meg a Gál István lakótelepen működő négy felnőtt orvosi rendelőt, a teljes belső burkolat cseréjével, új vizesblokkal, tetőszigeteléssel, a villamoshálózat és a radiátorok, valamint a külső ajtók cseréjével.

A Felsőgallai Szolgáltatóházban az érintett helyiségek teljes belső felújításával, átalakításával és bővítésével az eddig is ott működő két felnőtt orvosi rendelő, egy gyermekorvosi rendelő és három védőnői szolgálat kerülhet az eddigieknél korszerűbb körülmények közé.

Az Újvárosban bruttó 300 m²-es új építésű épületben kapna helyet a Köztársaság útján működő két felnőtt háziorvosi rendelő, amelyek leromlott állapotára már a felújítás sem jelentene megoldást. Ugyancsak az új épületben kaphat helyet a Kodály téren működő két védőnői szolgálat, amelyek jelenleg már nem felelnek meg az ÁNTSZ előírásainak. Az új orvosi rendelő épületéhez 15 parkolót is kialakítanának.

A tervezett beruházás megvalósítása az önkormányzat részéről önerőt nem igényel, 100%-ban a Településfejlesztési Operatív Program (TOP 6) forrásából finanszírozható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya