Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 08. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orvosolják a megyei matricás rendszer hibáit

Orvosolják a megyei matricás rendszer hibáit

A területi alapú megyei matricás rendszer a korábban létező időalapú mellé lép be, azzal a céllal, hogy az autósoknak könnyebbséget és pénzmegtakarítást jelentse. A türelmi idő alatt, január 31-ig a rendszer folyamatos figyelése mellett összegyűjtik a vitás kérdéseket és javítják a hibákat is – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva.

A kormány az új rendszert egy hónapos türelmi idővel vezeti be, ahogyan más esetben is tette, például a megtett úttal arányos elektronikus útdíjrendszer kapcsán is voltak türelmi idők – emlékeztetett a kormányszóvivő. Az eredeti célkitűzésnek megfelelően a türelmi idő alatt, január 31-ig a rendszer folyamatos figyelése mellett a minisztérium összegyűjti a vitás kérdéseket, nézeteltéréseket, a rossz útmegjelöléseket ezalatt javítja is, s ha szükséges, módosításokat is eszközöl a kormány – tette hozzá.

A megyei matricás rendszerrel kapcsolatban a kormányszóvivő mindenkinek a türelmét, megértését kérte. Kovács Zoltán kiemelte: ilyen átmeneti időszakok mindig voltak: az elektronikus pénztárgépek, útdíj vagy éppen az áruszállítási rendszer bevezetésekor, de ezek a rendszerek azt is bemutatták, hogy működőképesek, az elektronikus útdíj pedig a várakozásokhoz képest is sokkal jobban teljesít.

A kormányszóvivő arról is beszélt, gondoskodnak arról, hogy legyen közvilágítás az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszán, Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester lépését – a közvilágítás tervezett lekapcsolását – Kovács Zoltán szerint a kormány jogi úton rendezné; az M86-os gyorsforgalmi út fizetőssé tételével kapcsolatban pedig az ultimátumok helyett a párbeszédes problémamegoldást javasolta.

Kérdésre válaszolva a vasárnapi nyitva tartásról szóló törvénnyel kapcsolatban Kovács Zoltán a vasárnapi házhozszállításról elmondta: „önmagában és eredetileg is a döntéshozói szándékot tükrözi, hogy ilyen tevékenységet sem lehet folytatni”. A jövedéki biztosítékkal kapcsolatos kérdésre Kovács Zoltán azt mondta, hogy kodifikációs hiba történt, amelyet a bizottsági elnök elismert; ugyanakkor a kormányszóvivő azt is hozzátette, hogy egy hónapon belül e témában minden érintett választ kap kérdéseire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.