Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2019. Október 20. 00:00, vasárnap | Helyi

Őszi filmnapok

Őszi filmnapok

2019. október 28., november 4., 18. és 25. – Tatabánya, A Vértes Agorája

Évszakról évszakra, minden évben rendkívüli érdeklődésre tartanak számot A Vértes Agorája ingyenes vetítéssorozatai. Október utolsó hétfőjén egy újabb szórakoztató és igényes mozgóképes „menetelés” veszi kezdetét. A sort egy kanadai bűnügyi vígjátékkal kezdjük, majd egy spanyol alkotással folytatjuk. A harmadik állomáson a ciprusi filmkészítés egy friss mozija lesz műsoron, és egy magyar dráma jut a fináléra. A paletta ezúttal is igen változatos, belőle minden korosztály csemegézhet.

PROGRAM:

2019. október 28., hétfő, 18 óra
Az amerikai birodalom bukása
La chute de l'empire américain

Kanadai bűnügyi vígjáték angol és francia nyelven, 2018, 127 perc
A harmincas éveiben járó, szégyenlős és szorongós Pierre-Paul a filozófia doktora, de futárként dolgozik. Egy nap hirtelen egy fegyveres rablás közepébe csöppen, és hirtelen ötlettől vezérelve felkap két pénzeszsákot. Hamar rájön, hogy inkább szabadulna a pénztől, de nem tudja, hogyan. Miközben a rendőrség és a maffia is a nyomában van, egy prostituált és egy börtönviselt motoros siet a segítségére…
A rangos valladolidi filmfesztiválon FIPRESCI-díjat nyert, a torontói filmfesztiválon is vetítették. (port.hu)

2019. november 4., hétfő, 18 óra
Bajnokok Campeones

Spanyol film, spanyol nyelven magyar felirattal, 2018, 113 perc
Marco Spanyolország legjobb kosárlabdacsapatának segédedzője. Egy nap ittasan vezet, és frusztrált viselkedése és kezelhetetlen indulatai miatt balesetet okoz. Bíróság elé kerül, elveszíti a munkáját, és még a barátnője is elhagyja. A bíró a lehető legkellemetlenebb büntetést szabja ki a végtelenül önző, minden empátiától mentes férfira: egy értelmi fogyatékossággal élő férfiakból álló csapatot kell edzenie, akik eddig még sohasem láttak kosárlabdát. Ártatlanságuk, érzékenységük és humoruk azonban nem várt módon változtatják meg Marco életét: általuk lassanként megtanulja, mi az igazán fontos az életben. (port.hu)

2019. november 18., hétfő, 18 óra
A kutyám nélkül sehova Smuggling Hendrix

Ciprusi film görög, török és angol nyelven, magyar felirattal, 2018, 98 perc
Jannisz, a korábbi sikereinek árnyékában élő ciprusi zenész külföldre akar költözni egy jobb élet reményében. Terveit azonban meghiúsítja a kutyája, Hendrix: a költözés előtt nem sokkal átszökik a határon, amely a sziget görög és török részét választja el. Jannisz elindul, hogy hazacsempéssze Hendrixet. Az út során átélt kalandok azonban mindent új megvilágításba helyeznek… (port.hu)


2019. november 25., hétfő, 18 óra
Akik maradtak

Magyar dráma, 83 perc, 2019
Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak? (port.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 09. 00:00, csütörtök | Helyi

A járvány frontvonalában dolgozókat segíti abroncsaival a Bridgestone

Új abroncsokat kapott a Szent Borbála Kórház és a Tatabányai Városrendészet autóflottája

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.

2020. Június 02. 12:04, kedd | Kék hírek

Jó pár embert a börtönből is átvert egy csaló

Negyvenöt ember bankkártyaadatait csalta ki egy büntetés-végrehajtási intézetben lévő férfi 2017 áprilisa és júniusa között – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész kedden az MTI-t.

2020. Június 02. 10:57, kedd | Külföld

Több mint 6,27 millióan fertőződtek meg világszerte, a gyógyultak száma 2,7 millió

Világszerte 6 271 577 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 375 656, a gyógyultaké pedig 2 697 328-ra nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítése szerint.