Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 03. 09:51, péntek | Helyi

Ösztöndíjra pályázhatnak a diákok

Ösztöndíjra pályázhatnak a diákok

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is meghirdette a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatot

Az ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. Az ösztöndíjakra idén 7 millió forintot biztosított költségvetésében az önkormányzat – tudtuk meg Bereznai Csaba alpolgármestertől a Városházán tartott sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester tájékoztatott: a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj rendszerhez első alkalommal 2000-ben csatlakozott az önkormányzat. A nehéz szociális helyzetben lévő hallgatók, illetve az idei tanévben érettségiző tanulók két kategóriában pályázhatnak a támogatásra. Az „A” típusú pályázatra azok a Tatabányán állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű, felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik nappali tagozatos alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A „B” típusú pályázatra azok a Tatabányán lakó, hátrányos szociális helyzetű diákok jelentkezhetnek, akik 2014/2015. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben, teljes idejű nappali tagozatos alapképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni – mondta el Bereznai Csaba, majd hozzátette: a „B” típusú pályázatra jelentkezők közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik 2014-ben először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2014/2015. tanévben tényleges megkezdik.

A pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

A pályázati űrlapot kinyomtatva a kötelező mellékletekkel ellátva és aláírva kell benyújtania a pályázónak személyesen vagy postai úton Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgálat Szociális Irodájához címezve (2800 Tatabánya, Fő tér 8. ügyintéző: Tromposch Ágnes).

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. november 7.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya