Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 23. 07:48, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Özönvíz: néhol a havi csapadékmennyiséget meghaladó eső hullhat

Özönvíz: néhol a havi csapadékmennyiséget meghaladó eső hullhat

Lehetnek olyan helyek az országban, ahol szerda éjfélig egy-másfél nap alatt a havi csapadékmennyiséget jelentősen meghaladó eső, záporeső hullik - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a júliusi országos átlagos csapadékmennyiség 65 milliméter.
Öt nyugati megye kivételével az ország többi területére szerdára is figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadás miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzése szerint szerdán Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten is lehetnek intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter eső hullhat. Az előrejelzés szerint szerdán a minimumhőmérséklet 15 és 20, a maximumhőmérséklet 20 és 26 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.