Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 12. 14:05, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Packázik hazánkkal Brüsszel

Packázik hazánkkal Brüsszel

Teljesen homályossá vált, valójában milyen feltételeket vár el az Európai Bizottság Magyarországtól a hiteltárgyalások megkezdéséhez – írja a Magyar Nemzet.

Egymásnak ellentmondó információk jelennek meg azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság (EB) mit kér cserébe Magyarországtól azért, hogy elkezdődhessenek a hivatalos egyeztetések a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között. Év elején Brüsszelben még arról beszéltek, hogy Magyarország „még nem felel meg azoknak a feltételeknek, amelyeket a bizottság támasztott a hiteltárgyalások megkezdéséhez”, az utóbbi hetekben viszont már „abban bízik az EB, hogy hamarosan létrejöhetnek a feltételek a hivatalos tárgyalások indulásához”.

A szerdai brüsszeli nyilatkozatok szerint ugyanakkor ahhoz, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások, most az ország iránti befektetői bizalom helyreállítására van szükség, ami szakértők szerint szinte meghatározhatatlan feltételeket jelent. A szerdai kijelentés Olivier Baillyhoz, a testület szóvivőjéhez fűződik, aki szerint nem lehet egyértelműen pontokba szedni azokat az elemeket, amelyek a befektetői bizalom visszaszerzéséhez szükségesek. „Attól tartok, nem tudom felsorolni mind a húsz vagy harminc pontot arról, hogy mit kell megtenni” – fogalmazott Bailly, majd hangsúlyozta: általános értelemben kell megfelelő környezetet teremtenie Magyarországnak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.