Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 31. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Pályázatot hirdet fiatal szerzők és mentorok számára az Előretolt Helyőrség Íróakadémia

Pályázatot hirdet fiatal szerzők és mentorok számára az Előretolt Helyőrség Íróakadémia

Pályázatot hirdet fiatal kritikusok, valamint pályakezdő írók és költők számára az Előretolt Helyőrség Íróakadémia, amely a tehetségek képzésében részvételt vállaló mentorok jelentkezését is várja

- közölte a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) az MTI-vel csütörtökön. A kritikusok részére kiírt pályázat keretében három mentor és öt pályakezdő, míg a költők, írók számára kiírt pályázat részeként öt mentor és 15 pályakezdő szerző részesülhet anyagi támogatásban, rendkívüli tanulási, továbbképzési lehetőségekben, műhelymunkában és korszerű önmenedzselési módszerek elsajátításában - olvasható a közleményben.

A Kritikusműhelybe olyan szerző jelentkezhet mentornak, aki legalább egy megjelent, önálló kritikakötettel vagy 15 ismert folyóiratban vagy tanulmánykötetben publikált írással rendelkezik és a pályázati év végéig nem haladja meg 40. életévét, valamint nem részesült korábbam állami művészeti középdíjban. A pályázat nyerteseivel a KMTG egy évre szóló szerződést köt, havi bruttó 150-180 ezer forintos díjazással.

A pályakezdő kritikusok kategóriájában három publikálatlan vagy már publikált írással jelentkezhetnek a 18 és 25 év közötti fiatal tehetségek. A legjobb szerzőknek egy évre szóló tanulmányi ösztöndíjat ítél meg a szervezet havi bruttó 90-120 ezer forint erejéig.

A szépirodalmi kategóriában mentornak olyan szerzők jelentkezhetnek, akik legalább két megjelent, önálló szépirodalmi kötetet vagy bemutatott drámai művet jegyeznek, és a pályázati határidő napjáig nem töltik be a 40. életévüket, valamint nem részesültek korábbam állami művészeti középdíjban. A mentornak kiválasztott szerzőkkel a KMTG szintén egy évre szóló szerződést köt, havi bruttó 150-250 ezer forintos tiszteletdíjjal.

A pályakezdő írók, költők kategóriájában kötettel még nem rendelkező 18 és 25 év közötti fiatal tehetségek jelentkezését várják legalább 10, legfeljebb 40 oldalas műfaji megkötés nélküli szépirodalmi szövegmutatvánnyal. A nyertes pályázók, hasonlóan a pályakezdő kritikusokhoz, egy éven keresztül havi bruttó 90-120 ezer forintos ösztöndíjat kapnak.

Az elektronikuson beadható pályázatok határideje május 14. éjfél. A jelentkezőkkel május 22. és 29. között szakmai interjúkat készítenek, az elbírálás határideje május 30. - áll a közleményben, amely szerint a nyertes alkotók számára a KMTG publikálási lehetőségeket teremt, elősegíti műveik megjelentetését, szakmai és közönségtalálkozók szervezéséről gondoskodik, valamint szakmai érdekképviseletet nyújt.

Címkék: író, mentor, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére