Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. November 03. 09:43, kedd | Helyi

Parádés győzelem a Dabas ellen

Parádés győzelem a Dabas ellen

28-25-ös győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Dabas ellen az NBI/B Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában, vasárnap.

A TAC hazai pályán továbbra is veretlen, mai sikerével pedig fellépett a tabella negyedik helyére.
Tavaly Tatán a Dabas nyert 30-28-ra, tavasszal idegenben 30-30-as döntetlent ért el a Tatai AC. A bajnokság végén a Dabas bronzérmet szerzett, a Tatai AC a negyedik helyen végzett.
Meglepő védekezéssel kezdett a Tatai AC, a 4+2-es felállás láthatóan váratlanul érte a Dabast. A labdaszerzésekből hamar két-három gólos előnyt szerzett a TAC, a tizedik percben 6-3 volt az állás. A védelem aztán visszaállt egy nyitottabb hatos falra, elöl pedig a vezetés tudatában türelmesen, helyzetig játszva támadott a Tatai AC. A huszadik percre ugyan 10-9-re felzárkózott a Dabas, a félidőre végül 15-12-es hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.
A második játékrészben folyatódott a színvonalas, jó játék: mindkét csapat igyekezett kreatívan támadni, de a védelmek is jól álltak a lábukon. A Tatai AC-nál először lépett pályára a mindössze 19 éves Juhász Ádám, aki a Tatabányától érkezett kettős igazolással. A tavalyi U18-as Európa-bajnokság legjobb játékosának választott irányító kiválóan mutatkozott be: feltűnő volt, hogy Kanyó Bencével milyen tökéletes összhangban mozgatják a csapatot. A negyvenedik percben 19-15-re vezetett a hazai csapat, de a hajrá előtt már hattal is „ment” a TAC (24-18). Ekkor azonban három kiállítást is befújtak ellenünk a játékvezetők, a Dabas pedig élt a lehetőséggel. Fokozatosan csökkentették a hátrányt, majd röviddel a vége előtt kiegyenlítettek (25-25). A Tatai AC azonban ekkor is tudott újítani, és ellenállhatatlanul játszva a végén 28-25-re nyert.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 8.forduló:
Tatai AC – Dabas 28-25 (15-12)
legjobb tatai góldobó: Kanyó Bence 7
„Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, küzdőszellemével. Színvonalas találkozón sikerült győznünk egy nagyon jó ellenfél ellen. A fiúk ma jól teljesítettek, koncentráltan, nagy figyelemmel játszottak, roppant értékes két pontot szereztünk” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Jó mérkőzés volt, örülök, hogy hazai pályán továbbra is veretlenek vagyunk. Mindenki hozzá tudott tenni, hátul stabilak voltunk, elöl Hímer Zoli kiválóan értékesítette a heteseket, Juhász Ádi is kiválóan mutatkozott be, a végén egálnál pedig mi tudtunk vezetést szerezni. Többen dobtunk 4-5 gól körül, szóval igazi csapatként működtünk és arattunk lélektanilag is fontos győzelmet” – tette hozzá Kanyó Bence.
juniorok:
Tatai AC – Dabas 24-32 (14-16)
legjobb tatai góldobó: Fodor Gábor 9
„Amíg bírtuk erővel és hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfelet, addig partiban voltunk. A 8 gólos különbség csalóka, a végén mindenkit becseréltem, a serdülőknek ez jó lehetőség, hogy edződjenek. Sajnos, ma nem volt kapusteljesítmény, így a vereség reális, más kérdés, hogy, ha hátul fogtunk volna néhány labdát, nyerhettünk is volna” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok edzője.
„Már megint egy nyerhető meccset veszítettünk el. Sok volt a technikai hiba, az ellenfél pedig kihasználta a lehetőségeket. Igyekeztünk, sokáig vezettünk, majd többször is nagyobb hátrányból jöttünk vissza a meccsbe, de sajnos, nem volt meg a kellő átütő erő, így vereség lett a vége” – foglalta össze a látottakat Fodor Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya