Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Március 10. 10:12, hétfő | Helyi sport

Parázs mérkőzés Komlón

Parázs mérkőzés Komlón

Nagy csatában 29-27-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Komló ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 18. fordulójában, szombaton

A fekete-fehérek továbbra is versenyben vannak a dobogós helyekért. A női NBII-ben ismét győzött a TAC, tavasszal eddig százszázalékos az együttes. Szép számú közönség előtt rangadóhoz méltó hangulatban és színvonalon kezdődött a találkozó. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az ötödik percben 5-5 volt az állás. A félidő végére lépéselőnybe kerültek a hazaiak, végül 16-14-es vezetéssel vonulhattak szünetre. A második játékrészt parádésan kezdte a TAC, megfordította az eredményt. A 40.percben 20-18-ra, az 50-ikben 25-24-re vezettek e vendégek. Az 53.percben 27-25-ös TAC vezetést mutatott az eredményjelző, és kettős emberelőnyben támadhatott a Tatai AC. A labda azonban a kapufán csattant, az ellentámadásból pedig hétméterest és kiállítást kaptak a hazaiak. Néhány vitatható ítélet után a hátralévő időben már csak hazai gól született, így a szikrázóan kemény rangadót a Komló nyerte meg.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 18. forduló:
Komló – Tatai AC 29-27 (16-14)
legjobb tatai góldobók: Kőhalmi Dániel, Endrédi Péter 5-5
„Amit elterveztünk, azt nagyrészt sikerült megvalósítani. A döntő szituációkból azonban a hazaiak jöttek ki jobban, így végül nyertek. Hajtottunk, akartunk, ez egy vérbeli rangadó volt. Tanulnunk kell a hibákból, legfőképp arra kell még több figyelmet fordítanunk, hogy az előnyt hogyan tartsuk meg egy jó ellenfél ellen. Megyünk tovább, sok van még hátra a bajnokságból” – mondta a mérkőzés után Fülöp Péter vezetőedző.
„Szoros volt végig, a végén veszítettük el a mérkőzést. A csapat nagyon akart, örülök, hogy a hétméteresek sikerült értékesítenem” – tette hozzá Endrédi Péter.
„Küzdős, hajtós meccs volt, a végén a szerencse is elpártolt mellőlünk. Úgy érzem, 27-25-nél fordult meg végleg a találkozó, mi kapufát lőttünk, ők pedig feljöttek, egyenlítettek és végül sajnos megnyerték ” – fűzte hozzá Kőhalmi Dániel.
juniorok:
Komló – Tatai AC 45-28 (22-9)
legjobb tatai góldobók: Fodor Gábor 6, Tóth Bence 5
„Mindenki pályára tudtam küldeni és mindenki lőtt gólt – ez az egyik pozitívuma a mérkőzésnek. Jól küzdöttek a srácok, de kicsit tompábbak voltunk a szokásosnál, így elég nagy lett a végén a különbség. Az utóbbi hetekben látott kis pluszt hiányoltam, de így is dicséret illeti a fiúkat, egy erősebb ellenfél ellen vették fel a küzdelmet ” – foglalta össze a látottakat Szurcsik István, a juniorok edzője.
„Jól kezdtünk, de hamar kijött az ellenfél fizikai fölénye. Igyekeztünk játszani a kézilabdát, nem ijedtünk meg tőlük. A hibáinkat azonban rendre kihasználták, így nem tudtuk szorosabbá tenni a végét” – értékelt Czillahó Dávid.

női NBII, Északi csoport, 14. forduló:
Hort-Csepel – Tatai AC 20-41 (9-18)
legjobb tatai góldobók: Kulcsár Gyöngyi 8, Völgyi Ágnes 7
„A héten videón elemeztük az ellenfél játékát, ennek megfelelően készültünk fel. Jól védekeztünk, támadásban működött a lerohanás és a felállt fal elleni játék is. Végig vezetve, magabiztos győzelmet arattunk” – mondta lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Nagy arányú győzelmet arattunk, a mérkőzés már az első félidőben eldőlt. Mindenki játéklehetőséget kapott, és koncentráltan játszottunk. Most jönnek a nehezebb találkozók, bizakodva várjuk a folytatást” – tette hozzá Kulcsár Gyöngyi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek